De nieuwste trend van bevallen

De nieuwste trend van bevallen

15 juni 2018 0 Door Susanne

37 weken zwanger tijd voor de weeëndans want de baby kan nu elk moment komen.

De weeëndans is als ik mijn yogalerares mag geloven de nieuwste trend van bevallen. Verticaal bevallen en volledig gebruik maken van de zwaartekracht. Bij mijn eerste bevalling moet ik bekennen dat ik automatisch staand al wiegend met mijn heupen de weeën probeerde op te vangen en zo zijn ook mijn vliezen gebroken. Ik kan mij dus heel goed voorstellen dat dit een prettige manier is om je weeën op te vangen. Toch toen ik het hoorde  kreeg ik er deze keer geen prettig gevoel bij aangezien ik bang ben deze baby ter aarde te persen met een hersenschudding als gevolg. Floortje mijn laatste bevalling perste ik al liggend bijna tegen de muur aan (sterk overdreven natuurlijk) maar deze bevalling ging super snel.

Toen ik mijn angst voorlegde bij mijn verloskundige stelde ze een badbevalling voor om een eventuele stortbevalling (zo heet dat dus) te voorkomen. Bij het zien van een groot rond bad in mijn woonkamer moest ik lachen want zei ik “ dan duiken er al vier kinderen en een hond in bad nog voor ik erin kan gaan zitten”. De verloskundige keek mij lachend aan en vertelde dat ik wat haar betreft best in mijn eigen bad mocht bevallen aangezien ik toch niet zo groot ben.

Dat leek mij wel wat, het bad werkt voor mij altijd heel ontspannend. Ook mijn yogalerares vertelde dat kindjes die in bad bevallen altijd heel rustig te wereld komen, dus een top idee leek mij.

Toen ik mij erin ging verdiepen en googlen bij de benodigdheden kwam ik toch bij een raar maar logisch voorwerp terecht die mijn hele romantische badbevalling om zeep hielp.

Namelijk één van de benodigdheden voor bij een badbevalling is een schepnet en “NEE” dit is niet om de baby uit het water te vissen. Ik zie het helemaal voor me, mijn man met kaplaarzen aan, een duikbril op om zo tijdens mijn bevalling mijn eventuele drollen met een schepnetje uit het water te vissen.

Dat is nog eens een taak!

Nee die badbevalling klinkt voor mij ook een stuk onromantischer nu en ik moet bekennen dat het mij inmiddels ook geen zak meer uitmaakt. Een thuisbevalling, ziekenhuisbevalling, liggend, staand, zittend, dansend of in bad zolang ik en mijn baby maar beide gezond de bevalling doorstaan en ons rustig laten verrassen door alles wat komen gaat.

Mijn laatste bevalling, ik ben er lichamelijk en geestelijk helemaal klaar voor.