Wanneer je alles durft los te laten

Wanneer je alles durft los te laten

10 februari 2020 1 Door Susanne

Bereid om alles op te geven en op dat moment verandert alles.

Het bloggen had ik al even losgelaten in de hoop tot rust te komen maar we wilde meer. Omdat we de laatste jaren zoveel druk hebben ervaren wilde wij een pauze. Een pauze van alles en even genieten van elkaar.

Het huis verkopen, baan opzeggen en alles achter ons laten om te gaan reizen. 

Informatie opdoen bij andere gezinnen die ons zijn voorgegaan, gesprekken op school en het aanschaffen van een 20 jaar oude camper.

Robert die inmiddels al een jaar werkzaam was bij zijn nieuwe bedrijf diende zijn ontslag in om tot rust te komen en weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kan gebruiken maken van mijn ouderschapsverlof en deze werd goedgekeurd.

Per februari wilde wij gaan reizen. Niks stond ons meer in de weg behalve de verkoop van ons huis.

Het was vrijdag middag twee weken voor oud en nieuw terwijl onze advocaat langskwam met de papieren om alles af te ronden, iets waar ik het afgelopen jaar elke dag op hoopte en van droomde.

Ik voelde mij gevangen maar bij het tekenen van deze formulieren werden wij bevrijd van de strop om onze hals. Terwijl onze advocaat daar zat werd Robert gebeld door de makelaar dat er een prachtig bod werd gedaan op ons huis alleen moeten wij dan wel iets langer in Nederland blijven aangezien deze mensen er pas later in willen.

Op dat moment zagen wij nergens meer problemen in, dan vertrekken wij maar iets later of wordt het reizen korter dat zien we dan wel weer ‘wij zijn vrij’.

Vrij van werk en onze hoge hypotheek. 

Terug op het werk vertelt Robert zijn klanten en leveranciers dat hij het bedrijf gaat verlaten waarna hij door meerdere mensen wordt benaderd met prachtige aanbiedingen. Ondertussen worden we ook nog gebeld door een nieuwbouwproject dat we een optie hebben op een huis. Een goedkoper huis wat nu weer mogelijk is nu bijna alles is afgerond.

Juist op het moment dat we bereid zijn alles op te geven gaat de wereld open met kansen en krijgen we de mogelijkheid om opnieuw te beginnen. 

Wat zijn wij dankbaar met iedereen om ons heen en zeker ook het bedrijf waar Robert heeft gewerkt. Bedankt voor al het vertrouwen en het steuntje in de rug, wij zijn klaar voor de toekomst.

Of het reizen nog doorgaat zie je snel!