Vrouwenkaart

Vrouwenkaart

12 februari 2023 0 Door Susanne

Gisteren mocht ik weer samen met Jantine een programma organiseren voor vrouwelijke ondernemers en ook ik kwam tot een mooi inzicht in mijn manier van ondernemen of mezelf presenteren op sociale media. 

We deden het spel ‘over de streep’ onder leiding van Christy Dokter. Christy stelt een vraag en als hij bij je past stap je over de streep waarna de groep steun betuigd. Het begon met simpele vragen zoals ‘ben je de oudste of de jongste in je gezin’ maar al snel veranderende deze vragen. 

‘Ben je trots op je onderneming?’ en ik twijfelde. Mijn manier van profileren op Instagram riep ‘ja kijk mij eens’ maar in werkelijkheid voel ik dat niet en ben ik onzeker over mijn product dus bleef ik staan. 

Op de vraag ‘geloof je dat je kan wat je doet?’ stapte ik wel over de streep en dat Leerde mij iets! 

Ik geloof echt vanuit het diepste dat ik iets kan, dat ik kan schrijven maar ik ben nog altijd onzeker. Bang dat andere mensen het niet mooi vinden. 

Roep ik wel op sociale media dat ik trots ben  op wat ik doe maar ben ik stiekem toch heel onzeker. Niet onzeker over wat ik kan maar onzeker wat andere daarvan vinden en dat wil ik veranderen. Anderen kan ik niet veranderen maar wel mijn manier van presenteren. 

Vanaf nu ga ik ook daarin dichter bij mezelf staan. Durf ik te zeggen dat ik trots ben op wat ik schrijf omdat ik geloof dat ik dat kan maar durf ik ook te zeggen dat ik onzeker ben wat jij ervan vindt. 

Wil ik leren voelen dat ik geen complimenten van andere nodig heb om trots te zijn op wie ik ben. 

Dus ongeacht wat jij van dit stukje vind het is geschreven vanuit mij en ik vind het mooi. 

Mooi dat ik steeds meer mezelf leer zijn en van daaruit durf te schrijven en hoop ik jou daarmee te inspireren.

Bedankt iedereen voor de mooie avond!