Voor alle buren, dit jaar is hij niet van ons!

Voor alle buren, dit jaar is hij niet van ons!

10 januari 2017 0 Door Susanne

Stonden we vorig jaar nog in de krant, ligt hij er nu weer! Deze keer “lieve buren” is de kerstboom niet van ons.

Ja wij waren die asociale buren die op 16 februari de kerstboom naast de afvalcontainer hadden neergelegd. Netjes volgens alle regels dachten wij, tot we werden afgeschilderd als gevalletjes maling aan alles.

Okay ik zeg eerlijk ik hou mij niet altijd aan de regels en misschien ben ik als moeder ook wat chaotische en rommelig (vooral mijn auto) maar maling aan alles “nee die kende ik nog niet”.

Natuurlijk had ik mijn kerstboom vorig jaar ook het liefst eerder de deur uit gedaan maar na oud en nieuw werd mijn jongste dochter ziek. Zo ziek dat ze in het ziekenhuis belanden door het RS virus en aan de zuurstof en zondevoeding belanden.

We hadden met 23 vrienden en 24 kinderen een weekend lang oud en nieuw gevierd in huis, of eerder een kasteel met een zwembad, sauna en tennisvelden. Het was echt een geweldig weekend alleen moet er niemand ziek zijn want met zoveel mensen in 1 huis kan je hier niet aan ontsnappen, “Zelfs met 8 flessen Dettol in huis niet”.

Mijn dochter was natuurlijk dan ook niet de enige zieke na het weekendje weg. Nadat mijn dochter begin januari een week lang in het ziekenhuis had gelegen om uit te zieken van het RS virus begonnen mijn drie andere kinderen. Gelukkig konden zij gewoon thuis op de bank uitzieken en hadden ze hun moeder, die ze kon verzorgen en heb even al mijn tijd aan mijn zieke kinderen besteed.

Ik kan je zeggen dat het RS virus een lastig virus is, want nadat iedereen weer beter was begon de jongste weer te snotteren hoesten en kreeg ze weer hoge koorts. Ze was net terug uit het ziekenhuis of daar lag ze weer, niet omdat het weer zo heftig was maar omdat ze haar toch extra in de gaten wilden houden.

Mijn schoonouders die mij al enige tijd hielpen met de was hadden uitgezocht op de gemeente site dat het groen/tuin afval op dinsdag bij ons in de straat werd opgehaald. Aangezien ik door al dit drama nog geen tijd had gehad mijn kerstspullen om te ruimen ben ik na mijn laatste ziekenhuis bezoek maar aan de slag gegaan met het aftuigen van de kerstboom. Dus daar lag mijn kerstboom in mijn voortuin en ben ik de gemeente site gaan bezoeken om te kijken of het klopte wat mijn schoonouders zeiden. Het klopte, het groen/tuinafval werd op de dinsdag in onze wijk opgehaald, het enige wat ik moest doen was mijn kerstboom naast onze container neerleggen.

Dus daar stond onze kerstboom dan op facebook en in de krant afgeschilderd als familie maling aan alles.

12741942_1198006210217400_2103749164382870331_n

Het eerste wat ik dit jaar na ons weekendje weg heb gedaan is de kerstboom aftuigen en wegdoen nog voordat de eerste ziek was.

En ja net als vorig jaar werd iedereen ziek en net als vorig jaar ligt er nu weer een kerstboom naast de container maar ik meld bij deze lieve buren “ik was het niet “!