Van je afgieten! Brandwonden op mijn zwangere buik!

Van je afgieten! Brandwonden op mijn zwangere buik!

16 maart 2018 0 Door Susanne

Vele zagen het al voorbij komen op insta en ik heb veel lieve berichtjes ontvangen maar “MAN” wat voelde ik mij dom!

Aangezien dit al mijn vierde zwangerschap is heb ik al heel wat zwanger meegemaakt en ben ik ook wel eens gevallen of heb ik mijn buik hart gestoten maar deze kende ik nog niet.

Omdat het hier vaak spitsuur is rond etenstijd zorg ik er altijd voor dat ik in de ochtend mijn eten al heb voorbereid. Romanesco met aardappels uit de oven stond er op het menu. De aardappels liet ik voorkoken om ze daarna door de midden in een ovenschaal te doen. Die ochtend had ik de kinderen naar school gebracht en bij Mats in de klas geholpen met Rekencirquit. Snel even het eten voorbereiden om daarna Floortje aan te kleden voor de balletles.

Iets snel doen is nooit een goed idee en zeker niet als je aan het koken bent.

Toen ik nog snel even de aardappels wilde afgieten (wat ik dus altijd verkeerd om doe), stroomde het kokende water over het aanrecht. Uit een soort van reflex stapte ik met mijn buik tegen het aanrecht om het water tegen te houden in plaats ervan weg te stappen ‘wat ik had moeten doen‘. In eerste instantie deed het geen eens pijn maar ik wist dat het kokend water was dus rende ik naar boven om onder de douche te springen. Met kleren en al ging ik in bad zitten en zette ik de douche op lauw water.

Zorg met brandwonden dat je zo snel mogelijk gaat koelen met lauw stromend water.

Toen ik mijn shirt langzaam omhoog trok zag ik dat mijn zwangere buik rood begon te worden en was ik in paniek. Ik gilde naar Floortje of ze mijn telefoon kon brengen maar dit begreep ze niet of ze kon hem niet vinden. Met een nat shirt en inmiddels ontdaan van mijn broek en schoenen rende ik heen en weer om mijn telefoon te pakken en ging ik weer in bad zitten onder de lauwe douche. Ik belde meteen de huisarts en kreeg de assistente aan de lijn.

Ineens begon ik hard te huilen en probeerde ik te vertellen wat er was gebeurd.

Ik verontschuldigde mij voor mijn tranen maar ik was zo geschrokken dat ik niet kon stoppen. De assistente wilde dat ik nadat ik tien minuten had gekoeld meteen die kant op kwam. Ondertussen was Floortje naar boven gekomen en zag haar moeder met kleren en al in bad zitten. Super lief keek ze mij aan, ze strekte haar armen naar mij uit waarop ze vroeg of ze ook met kleren in bad mocht. Ik moest weer hard lachen en nadat ik lang genoeg gekoeld had droogde ik mij af en ben ik meteen doorgegaan naar de huisarts.

Gelukkig viel het mee en ik heb ik eerste en tweedegraads brandwonden. De huisarts heeft mij verbonden en met een lijstje naar de apotheek gestuurd. Thuis heeft het nog lang gebrand en met een groeiende buik hoop ik dat het snel geneest en niet te veel op spanning ga staan.

Mijn buik zat al onder de horizontale strepen maar nu is er een mooie brede verticale bijgekomen. Deze zomer geen bikini voor mij.