Valkenburg met vier kleine kinderen. Leren loslaten, alles komt goed.

Valkenburg met vier kleine kinderen. Leren loslaten, alles komt goed.

18 april 2017 0 Door Susanne

Donderdagmiddag tijdens mijn middag pauze krijg ik een berichtje van mijn man, “ik heb een hotel geboekt voor aanstaande zondag om met het hele gezin Pasen te vieren in Valkenburg”.

Heerlijk zo’n man die van spontane acties houdt en mij altijd weet te verrassen.

Dus daar gingen wij met onze vier kinderen na het Paasontbijt bij mijn ouders thuis door naar Valkenburg voor 1 nachtje in een hotel. Snel had ik die ochtend voor iedereen een tasje ingepakt die ze zelf konden dragen. Floortje die nog maar net kon lopen viel bijna om van haar rugtas maar wilde deze perse omhouden, “hoe klein ze ook zijn ze willen graag bij de grote kinderen  horen”. 

Rond half twee kwamen we aan bij ons hotel en na het inchecken zijn we meteen doorgegaan naar de stoeltjeslift om boven op de berg te gaan lunchen. Na de lunch van de rodelbaan af om nog snel gebruik te maken van het zwembad in het hotel. Het was inmiddels 6 uur toen we uit het zwembad kwamen en we nog moesten douchen en avond eten.

Ik die altijd dingen wil plannen of regelen werd al zenuwachtig want waar moeten we in vredesnaam nog gaan eten met vier kinderen waarvan de jongste allang op bed had moeten liggen.

Op dit soort momenten raak ik dan ook gestrest en geïrriteerd, mijn partner is degene die dit mag opvangen. De reactie dat ik me niet zo druk moet maken en dat we wel zien hoe het gaat lopen maakt me vaak nog geïrriteerder omdat ik het op dat moment niet kan. Hoe mooi is het dan dat hij uiteindelijk gelijk krijgt en wij ondanks onze vier kleine oververmoeide kinderen super ontspannen een drie gangen diner kunnen eten.

IMG_5682

Misschien was dit toeval of misschien kwam het door zijn houding.

Misschien moet ik ook wat vaker dingen over mij heen laten komen en me niet al te veel zorgen maken van te voren. Misschien ben ik vaak de reden dat de kinderen gestrest en vermoeid reageren omdat ik dat op dat moment ben. Misschien moet ik gewoon wat vaker luisteren naar mijn man. Mijn man die deze heerlijke ontspannen paasdagen heeft geregeld.

Bedankt hiervoor!

Susanne