Slaap wat is dat?

Slaap wat is dat?

24 augustus 2019 0 Door Susanne

Jawel de pokken hebben hier weer toegeslagen en ons een kort nachtje bezorgd.

Floortje en Seppe hebben dan eindelijk de waterpokken. Het heeft bij Floortje even geduurd maar dan toch gekregen. Daar waar Mats zijn timing verschrikkelijk was (namelijk op onze trouwdag) heeft Floortje het keurig gepland. We zijn al op vakantie geweest en Seppe is 1 jaar dus laat de pokken maar komen. 

Ik merk om mij heen wel een verandering omtrent de waterpokken en dat steeds meer mensen hier allergisch voor zijn.

Op school en op de crèche mag je je kind gewoon brengen als ze de waterpokken hebben. Toen laatst een moeder vroeg of haar kindje die de waterpokken had, maar niet ziek was, naar prinsessendans mocht komen ontstond er een grote ophef onder de moeders.

Deze ophef heeft ervoor gezorgd dat ik ook ineens toestemming vraag aan andere ouders of ik wel mag komen met mijn pokken kinderen. 

Floortje heeft totaal geen last gehad van de waterpokken maar Seppe die slaapt er niet meer van. Overdag mega vrolijk maar de nachten zijn verschrikkelijk, ik hoop maar dat hij er snel van af is.

Het was hier sowieso een ramp met slapen want net zoals bijna 90% procent van mijn stemmers hebben mijn kinderen in de vakantie geen vaste bedtijden, wat resulteert in geen systeem. 

Daar waar ons  bedritueel heel gestructureerd is als ze naar school gaan is die tijdens de vakantie ver te zoeken. 

De laatste tijd liep dit behoorlijk uit de hand en hadden de kinderen altijd wel weer een excuus om uit bed te komen. Of ze hadden dorst of ze waren nog iets vergeten, moesten nog plassen of ze konden gewoon niet slapen. Op een avond toen hier vrienden langs kwamen en de kinderen om half 11 nog niet sliepen was ik het zat.

Tijdens het ontbijt heb ik een A4tje gepakt en zijn we bedregels gaan verzinnen.

De kinderen mogen nu voor ze naar bed gaan even rustig wat drinken en krijgen daarna een minuut te tijd om alles nog te pakken wat ze mee naar boven willen (dit om ik heb nog dorst of ik ben iets vergeten te voorkomen). Daarna is het plassen en tandenpoetsen (of in bad als ze vies zijn). Pyjama aan en een boekje uit kiezen. Iedereen kiest zijn eigen boekje waar we per kind 1 verhaaltje uit voorlezen om daarna nog een klein liedje te zingen gevolgd door een kus en welterusten. Wie nog uit zijn bed komt daar gaat de deur van de slaapkamer dicht (hebben ze zelf verzonnen). 

Deze regels hebben wij de eerste avond hardop voorgelezen en het gaat tot nu goed. Het gaat echt weer stukken beter op de waterpokken na dan. 

Sowieso is Seppe nog steeds een moeilijke slaper en zodra hij ons naar bed hoort gaan staat hij al in zijn bedje omdat hij zijn speen (mijn borst) wilt. Afgelopen nacht was echt rampzalig en zielig. Hij had zoveel last dat hij maar bleef huilen ‘de hele nacht lang’. Wanneer je dan in de ochtend denkt de huisarts te bellen zit hij met zijn pokjes vrolijk te spelen met zijn broertje en zusjes. 

Laten we hopen dat de waterpokken snel voorbij zijn dan zijn we er hier thuis van af! Duimen dat Seppe vanavond weer wat gaat slapen maar een goede vriend heeft wel eens gezegd, toen ik er na een paar slapeloze nachten helemaal doorheen zat:

‘Wen er maar aan want met kinderen is er altijd wel wat’.