Reisverslag deel twee. Met je piemel in een bidon!

Reisverslag deel twee. Met je piemel in een bidon!

21 april 2017 0 Door Susanne

Dag twee en deze morgen geen klagende mensen aan de deur zoals in Lyon!  De kinderen hebben zelfs uitgeslapen tot “acht uur” (dat noemen wij uitslapen tegenwoordig). Heel eerlijk gezegd was Floortje al wakker geweest om zes uur maar die hebben wij met een fles terug in bed gelegd #loedermoeder! 

IMG_5658

Om onze mede hotelgasten niet al te veel tot last te zijn, zijn wij lekker vroeg gaan ontbijten om daarna weer heerlijk met de kinderen te spelen in het zwembad. Één groot voordeel van zwemmen is dat iedereen meteen gedoucht is en Floortje weer moe genoeg voor haar middagdutje.

Deze middag hebben wij de babyfoon app ontdekt en wat een uitkomst is dat!

Terwijl wij boven in het hotel zijn gaan lunchen lag Floortje onder strenge camera toezicht te slapen in onze kamer. Doordat wij haar op onze telefoon konden zien was het net of ze er bij was tijdens de lunch. Wat was ze moe en wat heeft ze lang geslapen. Uiteindelijk hebben wij maar besloten haar wakker te maken omdat wij nog graag naar de grotten wilde voordat wij weer terug naar huis gingen.

De gemeentegrot van Valkenburg, een grot van meer dan 70 km aan gangen.

Wij hadden besloten het treintje te nemen door de grot en natuurlijk moest er weer iemand  heel nodig plassen halverwege de treinreis die een half uur zou duren zonder stops….. Wat doe je op dat moment als je in een treintje zit met een kind wat moet plassen….? Op dat moment was ik in paniek want ik had geen schone kleren bij mij. Mijn man kwam met een nogal ranzig maar top idee aanzetten.

Plassen in een bidon!

Ik had toevallig in de luiertas een bidon zitten die was gevuld met water voor een flesje van Floortje maar die was inmiddels al leeg.

Dus daar stond ik in de trein met een kind waarvan zijn piemel in een bidon was gehangen om te plassen.

Gelukkig was het donker in de grot en kregen de andere passagiers hier niks van mee maar ik denk dat deze goed gevulde bidon nooit meer gebruikt gaat worden. Nog even naar de lichtshow geweest een hapje gegeten en naar huis want morgen moeten de kinderen weer naar school.

Susanne.