Professioneel kolven

Professioneel kolven

18 mei 2021 0 Door Susanne

Mijn vijfde keer borstvoeding en met mijn derde keer meerdere keren kolven op mijn werk mag ik mezelf toch wel als een professioneel kolfster beschouwen. 

Bij Jente wilde ik niet kolven op mijn werk, ik wilde mijn collega’s niet tot last zijn vertelde ik mezelf. Daarom moest ik de borstvoeding al bij twee maanden gaan afbouwen en dit vond Jente niet leuk. Ze raakte geobstipeerd door de flesvoeding met alle gevolgen van dien en eindigde met grote hoeveelheden laxeermiddel.

Dit wilde ik niet voor Mats al was afbouwen niet eens een optie want hij weigerde de fles. 

Tegen een fles weigeraar doe je niks kan ik je inmiddels vertellen. Je kan honderd verschillende flessen kopen ze gaan het echt niet doen dus bespaar je geld.

Gedurende die 8 uur dat ik werkte dronk Mats niks en dit was een ramp. 

Zo gebeurde het zelfs dat mijn schoonouders hem bij de gastouder ophaalde zodat ik hem kon voeden op mijn werk. Gelukkig kon Mats het hebben want hij was een beer van een baby. 

Toen hij bij een half jaar ineens de fles ging pakken ben ik zo snel mogelijk afgebouwd uit angst dat hij weer ging weigeren.  

Toen kwam Floortje en Floortje was en is nog steeds zo makkelijk. Ze dronk de borst pakte de fles en het kolven op mijn werk ging perfect op die ene keer na. Ik vergeet nooit meer dat ik op mijn werk zat en mijn kolf ermee stopte (waarschijnlijk te vaak gebruikt). Nergens een kolf te bekennen en vanaf dat moment heb ik ook een handkolf extra bij me.

Na Seppe heb ik een jaar ouderschapsverlof opgenomen wat maar goed was ook want ook dit was een flessenweigeraar met heel wat minder spek op zijn botten dan wat Mats had.

Mijn jongens zijn dan ook echte borsten mannen!

En nu zit ik weer voor Pippi te kolven op mijn werk terwijl ik deze blog typ en besef ik mij dat ik mezelf toch echt wel kan bestempelen als een professional.

Toch moest ik deze keer best wennen aan een dubbele kolf (altijd een enkele gehad). Het kolven gaat sneller maar met mijn onhandigheid heb ik al een aantal flesjes laten vallen. Een kolf bh was de tip.

Ik moet er wel bij vertellen dat ik ook echt de kans krijg om te kolven op mijn werk en ik in een prachtige ruimte zit die hier speciaal voor is vrijgemaakt.

Dit is niet altijd zo, hangt af van de locatie waar ik werk, want ik zit ook nog wel eens in een nooduitgang. Laatst ging er een brandmelder af en belde ik snel mijn baas op vanuit de nood uitgang of er echt brand was anders zat ik niet echt veilig met twee pompen op mijn borsten in een pad waar dan een hele afdeling doorheen moet.

Het maakt mij ook eigenlijk niet zo uit waar ik zit zolang ik maar kan kolven en ik er de tijd voor krijg en dat is zo.

Laatst had ik ook wat problemen met de borstvoeding en terwijl ik aan het kolven was op mijn werk belde ik het nummer die in de kolfruimte hing van de lactatiekundige. De lactatiekundige stond binnen een minuut voor de deur en binnen 10 minuten had ze allemaal zalfjes en dingetjes gebracht. Ik had geen minuut langer gekolfd dan normaal, hoe fijn is dat! 

Ik besef mij dan ook dat ik heel dankbaar mag zijn dat dit zo kan op mijn werk want ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die die ruimte niet krijgen terwijl het juist zo goed is.

Goed voor het kind en de band met je werkgever.