Op weg naar de wintersport

Op weg naar de wintersport

3 maart 2017 0 Door Susanne

Op naar Frankrijk met het hele gezin ,vader, moeder, oom, tante, broertje, schoonzusje en mijn nichtjes in één chalet in Frankrijk.

Op de heenreis maken wij nog een tussenstop in Lyon om daar te overnachten. Reden we vroeger in één keer door naar de bestemming doen we het nu met de kinderen rustig aan en in etappes.

’s Nachts rijden zien we niet meer zitten, tegenwoordig proberen wij zo min mogelijk nachten over te slaan aangezien ‘bijslapen met kleine kinderen niet meer bestaat’.

Ons eerste hotel in Lyon is een ruime kamer met aparte slaapkamers erin zodat wij alle kinderen bij ons op de hotel kamer hebben. Vonden wij dat onze kinderen het super goed gedaan hadden die nacht werd er om 7 uur in de ochtend op de deur geklopt door een chagrijnige oude man of de kinderen wat stiller kunnen zijn want ze  konden niet meer slapen.

Terwijl mijn man de deur dicht doet vraag ik mij af of mijn oom en tante die wel hebben besloten de nacht door te rijden zich wel realiseren dat het met kleine kinderen geen uitslapen is “tenzij ze oordoppen mee hebben”.

Met zijn allen aangekomen bij ons chalet staat de eerste dag in het teken van alle regeldingen. Skipassen ophalen, skispullen huren, skilessen boeken en de boodschappen doen om daarna nog een drankje te doen op een terrasje. De volgende dag kan de eerste echt officiële skidag beginnen.

Robine 10 jaar oud startte in de beginners klas en de twee middelste werden in een veel te grote mini kids groep met te veel kinderen zonder Nederlands pratende leraren  geplaatst. Ik en mijn man bleef achter samen met Floortje die heerlijk in de buggy lag te slapen.

Mijn moederhart brak toen ik mijn zoon huilend moest achterlaten in de mini club en hij maar papa en mama bleef roepen. Weggaan was het advies wat ons werd gegeven maar dat kon ik niet,  Ik ben stiekem om de hoek blijven kijken. Al snikkend zag ik hem met zijn ski’s de baby helling opgaan.

IMG_4937.jpg

Na een kwartier “wat voor mijn gevoel uren duurde” twijfelen wel/niet brak mijn hart en heb ik hem tegen het advies in uit de les gehaald.

Skiën moet leuk zijn ook voor de kinderen.

Natuurlijk merkte mijn andere dochter ook dat haar broertje er niet meer was en bij de eerste de beste valpartij en het zien van oma was het brullen. Oma kon dat niet aanzien en haalde haar uit de les. Dus daar stonden we dan met onze drie kleine kinderen onderaan de berg kijkend naar de oudste die het gelukkig wel erg leuk vond en niet kon wachten op de volgende les.

De rest van de groep maakte een heerlijke eerste ski tocht in de volle zon, terwijl wij ons afvroegen waar we aan waren begonnen.

Susanne