Nog van de schrik aan het bekomen. Wij gingen viral!

Nog van de schrik aan het bekomen. Wij gingen viral!

22 juni 2018 0 Door Susanne

Anderhalf jaar ben ik druk bezig met mijn blog BijSuSe en het laatste halfjaar door de zwangerschap iets minder intensief maar blijkbaar werkt dit niet altijd negatief.

In ruil voor een blog en extra belangstelling op mijn social media kanalen mocht ik van viefsportief een cursus zwangerschaps yoga volgen, die ik met heel veel plezier en een super leuke groep meiden heb volbracht.

Voor wie niet zo bekend zijn met bloggen (ik ook niet tot twee jaar terug) krijg ik nog wel eens spullen en activiteiten aangeboden in ruil voor een foto of een blog op mijn website of op mijn social media kanalen.

Omdat ik werkzaam ben als operatieassistent en bloggen een hobby is neem ik alleen dingen aan waar ik zelf echt achter sta en waar ik ook oprecht iets over kan schrijven. Vaste contracten ga ik op dit moment niet aan omdat ik zelf niet weet hoe mijn bevalling gaat lopen (ja ik ben nog zwanger) of welke kant ik op wil met mijn blog.

Zeker nu er een video viral is gegaan over facebook wordt je even met je neus op de feiten gedrukt.

Natuurlijk is dit als blogger wat je wilt. Dat je blog bij een groot publiek publiciteit krijgt. Sterker nog elke vrijdag sponsor ik mijn blogs voor een iets groter bereik, zo ook bij deze blog. Dit betekend dan dat je  Facebook betaalt om er voor te zorgen dat meer mensen je blog op hun tijdlijn te zien krijgen.

Toch leuk om te weten dat bovenop die 500 000 mensen die mijn filmpje hebben bekeken er 700 mensen extra bereikt zijn door mijn sponsoring.

Ja ik blijf een Hollander en gierig (als je het zo wilt noemen) dus ik geef er niet meer aan uit dan drie euro per week. Dat is dan 12 euro per maand en genoeg om uit te geven aan een uit de hand gelopen hobby vind ik zelf. Eigenlijk doe ik dit al heel lang zo op deze manier. Geen idee of dit werkt want van dat algoritme heb ik geen kaas gegeten maar ik groeide naar mijn idee in een prima tempo dus bleef ik dit zo doen. Dan plaats je ineens een Filmpje voor bij de yoga blog en wordt hij ineens in korte tijd duizenden keren bekeken.

Mijn stiefdochter (die de video gemaakt heeft) was apentrots en blijft maar hopen dat we bij het jeugdjournaal komen.

Ik daarentegen merkte dat ik het doodeng begon te vinden, doodeng omdat ik de controle ging verliezen. Normaal kon ik netjes mijn blogs volgen en alle reacties lezen maar nu gaat het zo snel dat ik geen idee heb waar hij allemaal naartoe gaat en ik kan al helemaal niet meer alle reactie lezen. Tot nu toe zijn het veelal leuke reacties maar dit had ook heel anders kunnen zijn besef ik mij.

Ik word ineens onzeker want ik heb er nu zoveel meer volgers bij. Mensen die mij tot dat geplaatste filmpje nog niet volgde, mij nog moeten leren kennen en mij misschien helemaal niet leuk vinden schrijven of mijn leven mega saai vinden. Mijn vaste volgers ken ik allemaal wel een beetje en die volg ik zelf ook terug omdat ik het juist leuk vind om te weten waar andere moeders tegen aanlopen want zoals je kan lezen geloof ik niet in de perfecte opvoeding. Ik doe eigenlijk maar wat en ik durf ook te zeggen dat ik het als moeder zeker niet altijd even goed doe en ook zeker de nodige tips kan gebruiken.

Zoals jullie al hebben gemerkt heeft het dansje nog niet gewerkt met het opwekken van de weeën. Eigenlijk heb ik al mijn zwangerschappen voldragen tot aan of zelfs over de 40 weken en ik heb al heel veel weeënopwekkende tips geprobeerd. Heb jij dus nog een tip mag je mij die altijd melden.

Ik wacht het rustig af en bedankt voor het volgen.