Nieuwe diagnoses

Nieuwe diagnoses

9 december 2020 3 Door Susanne

Pippi is niet de enige waarbij er een diagnose komt te vervallen! 

Na lang wachten kwam daar eindelijk de uitslag van Pippi haar MRI.

‘Om maar meteen met de deur in huis te vallen’ zei de neuroloog ‘Pippi heeft geen Dandy Walker syndroom, wat heel goed nieuws is’.

O wat was ik blij die woorden te horen, hier had ik zo op gehoopt. Ze doet het ook zo goed. Pippi heeft geen Dandy Walker maar een cyste in haar hoofd die zelden klachten geeft.

Al tijdens de zwangerschap had ik hier over gelezen maar dit was toen onmogelijk omdat de hoeveelheid vocht meer was dan normaal bij een cyste.

En inderdaad de hoeveelheid vocht is ook indrukwekkend zoals de neuroloog het beschreef maar het voordeel van deze diagnose is dat alles wat er hoort te zitten aanwezig is. Haar hersens zien er goed uit en als Pippi echt last krijgt van de hoeveelheid vocht gaan ze haar hieraan helpen maar voor nu is dit zeker niet het geval. Pippi heeft een heel mooi klein hoofdje en als dit zo blijft vervallen de afspraken bij de neuroloog.

Ik kon niet wachten dit nieuws aan Robert te vertellen die nog in de wachtkamer zat omdat hij niet mee naar binnen mocht.

Samen hebben wij een dansje gemaakt op de gang.

Onderweg naar huis kreeg ik hoofdpijn van ontlading en verwarring. Er is een diagnose af maar er is een cyste bij. Ondanks dat dit mega positief nieuws is moet ik nog even omschakelen en bedenken wat ik hiervan moet vinden.

En niet alleen bij Pippi maar ook bij Floortje moet ik even schakelen. Bij thuiskomst moest ik met Floortje naar de schooldokter. Toen ik daar aankwam vertelde de schooldokter dat er al een arts op school was geweest voor een soort vooronderzoek. Floortje was al gewogen, gemeten en haar ogen waren gecontroleerd. 

Omdat wij verhuisd zijn, zijn hier nog geen gegevens van Floortje bekend. 

Wat zei de schooldokter tot mijn grote verbazing, dat Floortje echt heel goed kan zien. Dat ze wat betreft haar zicht heel hoog scoort en ze de plaatjes van ver nog heel goed kan benoemen. Met de ogen van Floortje was niks mis. 

Ik keek haar met grote ogen aan en zei ‘Maar Floortje heeft een bril!’.

Dit verklaart misschien wel waarom Floortje het laatste half jaar nooit meer haar bril wil dragen. Floortje heeft altijd zonder enig probleem haar bril gedragen dus toen ze hem weigerde op te zetten heb ik daar geen groot probleem van gemaakt. Ik dacht ze gaat hem vanzelf wel weer een keertje dragen als ze problemen gaat ervaren maar blijkbaar ziet ze gewoon alles. Ik ben dan ook benieuwd naar haar volgende afspraak bij de oogarts in het ziekenhuis.

Echt hoor deze dag is er eentje vol positieve verwarringen. 

P.s. Floortje bleek ook goed te horen maar daar is thuis nog steeds niks van te merken😂