Mijn gedrag was ook duidelijk meetbaar!

Mijn gedrag was ook duidelijk meetbaar!

12 mei 2018 0 Door Susanne

Al even voelde ik mij niet zo lekker en in mijn vorige blog kon je daar al iets van merken.

Mijn blogs lopen meestal een week achter en terwijl mijn blog van vorige week nog geplaatst moest worden heb ik een afspraak gehad bij de verloskundige wat mijn gedrag en mijn gevoel kan verklaren. Ik voelde mij niet zo lekker was kort door de bocht en ongeduldig. Dit was ook duidelijk te zien aan mijn bloeddruk. Mijn bloeddruk die eerst nog netjes was was nu veel te hoog. Ook tijdens mijn groeiecho kwam naar voren dat mijn baby die toch al aan de kleine kant was nog meer afbuigt.

In mijn vorige zwangerschap heb ik ook een te hoge bloeddruk gehad door langdurige aanhoudende stress en was Floortje veel te klein bij de geboorte. Diezelfde Stress waar ik blijkbaar deze zwangerschap ook niet mee om kan gaan. Wie mij inmiddels al even volgt weet dat ik in heel veel stress situatie’s terecht kom maar dat dit nooit invloed heeft op mijn bloeddruk. Zwanger is dit blijkbaar anders. Mede dankzij de zwangerschapsyoga bleef mijn bloeddruk super netjes en maakte ik mij niet meer zo’n zorgen dat ik het nog een keer zou gaan krijgen. Ik was gestopt met werken om mijn lijf en hoofd meer rust te geven en dacht dat ik nu met heel veel situaties om kon gaan.

Meteen word ik weer met mijn denken geconfronteerd.

Dat ik stop met werken en het rustiger aan ga doen betekend ook dat ik dat privé moet gaan doen. Niet alleen door meer thuis te zitten of minder hooi op mijn vork te nemen maar ook door in mijn hoofd problemen los te laten waar ik niks aan kan veranderen.

Los laten waar ik geen grip op heb en te genieten van mijn super lieve kinderen en alles waar ik wel invloed op heb.

Mijn laatste les zwangerschapsyoga is geweest en daar baal ik van omdat ik het juist nu zo nodig heb. Mijn verloskundige adviseerde ook om de oefeningen thuis te gaan doen als ik het gevoel heb dat dit mij helpt.

Mijn ijzer die te laag was is nu weer perfect. Waarschijnlijk was het de laatste keer een foutmeting maar ik vertel mezelf graag dat ik door aanpassingen aan mijn voedingspatroon mijn ijzer weer op peil heb gebracht. Dus net zoals ik het probleem ijzer heb aangepakt wil ik hier ook zo mee omgaan. Niet gaan treuren maar veranderen. Ik ga actief aan de slag met mijn ontspaningsoefeningen en probeer dingen los te laten waar ik geen invloed op heb. Ik ga minder zout eten en op zoek naar handvaten om mijn stresslevel naar beneden te brengen.

Alle tips omtrent het verlagen van mijn bloeddruk zijn welkom.

Ik hoop dan ook dat mijn volgende blog weer vol positieve energie zit en even niet over het zwanger zijn gaat maar over de avonturen die wij hier dagelijks mee maken. De vrolijke en grappige dingen die hier gebeuren want mijn gezin en kinderen zijn nog steeds één en al avontuur.