Het jaar uit knallen

Het jaar uit knallen

4 januari 2019 0 Door Susanne

2018 was voor mij (al denk je misschien anders) een prachtig jaar.

2018 bracht mij Seppe en daarbij vervalt alle ellende. Seppe is ons zonnestraaltje in huis en lacht alleen maar. Toch kon ik niet wachten om het jaar uit te knallen omdat het mij heeft verandert.

Bij die verandering past ook een nieuw jaar.

In de afgelopen maanden heb ik zoveel meer geleerd. Het faillissement heeft mij zoveel gegeven, niet alleen veel stress en spanningen maar ook heel veel geluk. Soms heb je moeilijke en verdrietige momenten nodig om geluk te ervaren. Zonder verdriet geen geluk. Door onze ellende te delen met vrienden en op social media kwam ik erachter hoeveel lieve mensen er zijn en wij om ons heen hebben verzameld. Wij hebben zoveel meer gewonnen dan verloren en zo voel ik het echt.

Verdriet durven delen geeft zoveel meer terug.

Doordat wij zuiniger moesten leven werden we ook meer bewust van wat wij uitgeven en word ik nog creatiever. Ook ga je veel meer genieten van alle dingen die je wel hebt. Zo heb ik een prachtig gezin en een mega sterke man. Mijn gezin is heel flexibel en een steun voor elkaar. Onze ouders die hier soms bijna elke dag waren om ons te helpen met kramen of in de zware tijden te steunen. Familie en vrienden die zo lief zijn voor ons.

Ze zeggen vaak dat je in zware tijden je vrienden leert kennen en dat hebben wij gedaan. Wij zijn erachter dat wij heel veel lieve mensen om ons heen hebben. Het zijn niet de grote dingen die je een goede vriend maakt maar alleen al dat lieve berichtje om te laten weten dat je aan ons denkt helpt. Alleen al het gevoel geven dat je er bent en er voor ons wilt zijn. Dit hele proces heeft mij zo trots gemaakt op mijn gezin en onze sterke karakters. Ik heb in 2018 meer geleerd dankbaar te zijn voor de mooie dingen en daarvan extra te genieten. Deze gedachte wil ik doorzetten.

2019 wordt een jaar waarbij ik bij alle mooie momenten ga stilstaan en extra van ga genieten.

Zo viel op 1 januari Jente haar eerste tand eruit en kwam oma een bijzonder doosje brengen om deze in te bewaren. Hoe stom het misschien voor jou klinkt voor mij voelt het als iets magisch. De eerste tand eruit van Jente die dit jaar ook een verandering zal doormaken van kleine meid naar een meisje die al kan lezen en schrijven. Morgen mogen Mats en Jente ook afzwemmen voor hun A en B diploma en zo gaan we maar door met de geniet momentjes.

2019 word voor ons een mooi jaar want daar gaan wij voor zorgen.

Oud en nieuw hebben wij gevierd met een vaste traditie Villa Mosa. Een weekend weg, met dit jaar 44 mensen in één huis. Vrienden met hun kinderen en wat was dit weer geweldig. Iedereen doet zijn ding en heeft zijn eigen inbreng en taak. De kinderen zijn alleen maar met elkaar aan het spelen en ik kan daar zo van genieten. Ik kan niet onder woorden brengen hoe leuk dit is en ik heb daarom ook een video gemaakt.

Wil je een nog professionelere video zien ga dan naar video Villa Mosa . Een video gemaakt door een goede vriend die super creatief is. (Zijn recept en dat van Beppie is misschien wel het meeste gegeten recept met kerst van BijSuSe)

Iedereen bedankt voor het geweldige weekendje weg, de goede gesprekken, de spelletjes en het samen eten en zingen. Iedereen die elkaar en elkaars opvoeding in hun waarde laat. Wat zal het leven toch fijn zijn als we dit altijd deden. Elkaar helpen met de kinderen in plaats van elkaar te bekritiseren.

Trots op alles en iedereen en dit jaar wordt ons jaar.