Kolven op je werk, wat neem je mee!

Kolven op je werk, wat neem je mee!

20 juni 2016 0 Door Susanne

Waar is hier de nooduitgang!

Hier zit ik dan, in het halletje van de nooduitgang. In 1 hand heb ik mijn kolfapparaat tegen mijn borst gedrukt en in de andere hand mijn telefoon waarin ik dit verhaal typ. Bij de Receptie komt er weer een melding binnen dat er een nooddeur open is gegaan maar inmiddels weten ze dat het om het om het kolven gaat en er buiten mijn klappende borsten, er niks noodgevalligs plaatsvind.

De eerste keer kolven op het werk is best een uitdaging, want je weet nog niet zo goed wat er allemaal op je af gaat komen.  Zo heb ik de eerste werkdag na mijn verlof, uren gezocht naar een geschikte kolfruimte en waar ik mijn spullen ging laten. uiteindelijk is het, het halletje van de nooduitgang geworden!

IMG_4228-2 kopie

Dit is niet de meest ideale ruimte maar wel lekker dichtbij. Ik ben werkzaam als operatie assistente en de afdeling verlaten gaat dan niet zo gemakkelijk , ik zocht dan ook een kolfruimte binnen de afdeling. Dus daar zit ik dan, op 2 simpele klapstoeltjes ( 1 om op te zitten en de ander voor mijn voeten) je moet toch een beetje lekker zitten.  Niemand wist de nooduitgang te vinden totdat ik er een briefje ophing verboden toegang, toen vond iedereen het spannend om toch een keer te kijken. Inmiddels weet nu iedereen de nooduitgang te vinden en is het toch nog ergens goed voor geweest.

Aangezien er in de nooduitgang geen koelkast aanwezig is zette ik mijn flesjes gevulde moedermelk  de eerste paar keren in de algemene koelkast. Ik kwam erachter dat niet iedereen dit een prettig idee vind, flesjes moedermelk naast hun boterham maar aan die 10 pakken koeienmelk stoorde niemand zich.

Een keer heb ik aan de nood bel getrokken, toen mijn kolf ermee stopte. Na net een borstontsteking te hebben overleefd liep ik nu met twee tikkende tijdbommen die elk moment konden ontploffen. Geen kolf te bekennen in heel het ziekenhuis en mijn baas had ook geen trek in een slokje melk. Ik heb mijn werk gedag gezegd en ben met piepende banden langs al mijn vriendinnen gereden die net een baby hadden gekregen om daar een kolf te kunnen vinden. Met het zweet op mijn voorhoofd, kloppende borsten en pads die je uit kon wringen, kwam ik aan bij mijn vriendin, die de kolf voor mij van zolder haalde. Nog nooit ben ik zo blij geweest dat ik kon kolven.

Door deze gebeurtenissen en inmiddels ervaren kolver heb ik een tas vol met kolf benodigdheden die ik meeneem naar mijn werk om niet voor verassingen te komen staan.

Daarom deel ik hier mijn lijstje met jullie.

IMG_1014

Wat neem je eventueel mee:

  • Je kolf apparaat
  • 3 lege flesjes en 1 reserve (mocht er iets gebeuren)
  • Doekjes om je kolf opzet stuk schoon te maken
  • Een koeltasje met een koelelement of een zakje met je naam erop om je flesjes melk in te doen voor in de koelkast
  • Wat te drinken (Als je borstvoeding geef kan je el wat extra vocht gebruiken)
  • Wat te eten (altijd lekker)
  • Deodorant ( door de hormonen zweet je meer)
  • Je telefoon ( foto’s bekijken van je baby bevorderd je toeschietreflex)
  • Door mijn ervaring heb ik ook altijd een onderdeel bij me dat ik van mijn elektrische kolf een handkolf kan maken, mocht mijn kolf weer kapot gaan.
  • extra pads mochten ze vol zitten.

Inmiddels ben ik gestopt met kolven op mijn werk en geef ik alleen ’s avonds en ’s ochtends de borst en eerlijk gezegd mis ik mijn kolfmomenten op mijn werk wel een beetje. Het is toch best lekker om je twee of drie keer per dag af te zonderen en even alleen te zitten zonder iets te hoeven dan alleen kolven.