Kinderverjaardag, de nieuwste hot spot

Kinderverjaardag, de nieuwste hot spot

24 oktober 2016 0 Door Susanne

Kinderverjaardag, de nieuwste hot spot

img_3517

Ja hoor het is oktober en de verjaardagen van mijn kinderen staan weer voor de deur. Kinderverjaardagen zijn bij ons in de vrienden groep de nieuwste hot spots, waar je echt geweest moet zijn.

Vermenigvuldig het aantal pakjes wicky met 5 en je weet hoeveel bier je in huis moet halen. En niet alleen het bier gaat erin als een malle, maar de moeders (waaronder ik) lusten tegenwoordig ook wel een  wijntje. De plakjes kaas en worst zijn vervangen door de hartige eclairs met zalm en meloen omringd met parmaham. Voor de kinderen staan er schalen gevuld met snoepgoed en zakjes chips. Natuurlijk hebben we dankzij het biologische bedrijf van mijn man, bioopjebord.nl ook verantwoorde snacks zoals biologische vleeswaren, tomaatjes en komkommers. Zelfs de cola, sinas, bier, chips en snoepjes hebben we in de bio variant en deze wil iedereen maar al te graag proeven, hoe gek ze ons ook vinden.

Buiten de hapjes en drankjes is er ook voldoende eten in huis omdat er altijd wel een paar vrienden en familieleden blijven hangen voor het avondeten.  Natuurlijk heb ik een dag van te voren uren in de keuken gestaan om alle hapjes klaar te maken en al het eten voor te bereiden. Dit alles doe ik zodat ik op de verjaardag zelf zo min mogelijk hoef te doen, ik moet natuurlijk zo ontspannen mogelijk overkomen.

Voor de kinderen is er ook wat te doen aan entertainment, zodat de ouders rustig hun drankjes kunnen drinken. De slingers en ballonen worden zoveel mogelijk door het hele huis verspreidt zodat het niemand kan ontgaan dat er iemand jarig is. Aan de verzorging van de kinderverjaardagen wordt  veel aandacht besteedt.  Voor alle kinderen is er dan ook een nieuw setje kleren gekocht en zijn de haren in de zo ingewikkeld mogelijk uitziende vlechten ingevlochten. Een leuk bloemetje of klipje erbij en klaar zijn ze.

Riep ik nog na mijn eerste kinderverjaardag dat ik echt niet meeging doen met het meegeven van een zakje snoep (de kinderen snoepen immers genoeg op een verjaardag). Tegenwoordig geef ik nu zakjes mee die meer weg hebben van goed verzorgde  goody bag.

Kaarsjes uitblazen op een gewone slagroomtaart is tegenwoordig echt not done. De kinderen verwachten een goed verzorgde thema taart met een afbeelding of een marsepein gekleid poppetje van hun favoriete t.v. Programma.

img_3528

Ook de traktaties op school moeten eruitzien om door een ringetje gehaald te worden.  Het lijkt tegenwoordig meer op een wedstrijd van de ouders en het kind met de beste en origineelste traktatie heeft gewonnen. Heel pinterest wordt uitgespit om de perfecte traktatie te maken, die precies bij het kind past (o ja en dan moet het ook verantwoord zijn). Buiten school heb je ook nog de sportverenigingen om te trakteren en de kinderfeestjes.

Had ik nooit verwacht dat ik dit alles ook zo zou doen voor mijn kind, moet ook ik toegeven dat ik lijd aan de prestatie druk om de perfecte moeder te zijn. Om te laten zien dat ondanks mijn keuze voor een groot gezin ik het (heel soms) onder controle heb.

Maar eigenlijk heel stiekem vind ik het super leuk om te doen en voel ik mijzelf dan ook weer even kind.