Kinderfeestje! Wat gaan we dit jaar doen?

Kinderfeestje! Wat gaan we dit jaar doen?

4 februari 2017 0 Door Susanne

Na elke kinderverjaardag volgt er een kinderfeestje. Ieder jaar is het weer verzinnen wat we gaan doen, het moet vooral niet al te moeilijk zijn.Van hollandse spelletjes, een indoorspeeltuin, bowlen, dierentuin en schaatsen was het dit jaar snel beslist.

Ze wilde een kinderbootcamp!

In een eerder blog heb ik verteld over onze zondagse activiteit ‘bootcamp met het hele gezin”. Al vinden de kleinste kinderen het de laatste tijd wat koud buiten en ben ik vaker bezig ze zoet te houden, blijft de oudste fanatiek meedoen en vind ze het maar wat jammer dat ze er niet bij kan zijn als ze bij haar moeder is.

Vooral het boksen wat we de laatste tijd steeds vaker doen is haar favoriete onderdeel en ook onze zoon van 3 jaar is dan weer even voor een paar seconden zoet.

 

Onze bootcamp instructeur, die buiten zijn full time job weerbaarheidstrainingen en karate lessen geeft, had in zijn overvolle programma wel een gaatje over om ons kinderfeestje te verzorgen “of toch niet”. Kwam hij er een paar dagen van te voren achter dat hij toch een dubbele training in zijn agenda had staan! Na een avond vol stress belde hij op dat hij  een collega bereid  had gevonden om zijn dienst over te nemen “bedankt Anneke”.

De rust was weer weder gekeerd en zo creatief als hij is kwam hij met een thema idee voor de bootcamp “paarden”.

Mijn stiefdochter is dol op paarden en dit wilde hij duidelijk laten terugkomen in de les.

Dus daar stonden haar vader en moeder op het schoolplein om hun auto vol te stampen met nu bijna allemaal gillende tieners, terwijl ik thuis de tafel dekte. Onze jongste dochter lag nog heerlijk te slapen toen al die meiden voor de deur stonden. De instructie zachtjes te praten werd natuurlijk totaal genegeerd. Zeven tieners die gezellig een broodje kwamen eten om daarna te zingen en de cadeautjes uit te pakken. Na de lunch omkleden en op naar de bootcamp locatie voor de warming up.

img_4657

Robine keek op toen de bootcamp instructeur acht hoefijzers uit zijn tas haalde om daar wat oefeningen mee te doen.

img_4666

Normaal hebben we geen hoefijzers bij ons, de bootcamp was dan ook helemaal aangepast aan het thema paarden

Oefeningen met hoefijzers, ballonnen, boksen en blinddoeken en iedereen deed mee.

Natuurlijk ontvingen ze allemaal aan het einde een mooie stoere b-day bootcamp diploma.

Met modderschoenen (sorry ouders daarvoor) kwamen ze weer bij ons thuis aan om even wat te drinken om te kleden en op naar het pannenkoekenhuis. Die pannenkoek ging er natuurlijk bij iedereen goed in na deze sportieve middag.

Zo nu iedereen naar huis brengen, kinderen op bed en met de voeten omhoog. Bootcamp is zwaar en dan heb ik nog niet eens mee gedaan.