Jack en Pippi twee kinderen met bijzondere verhalen

Jack en Pippi twee kinderen met bijzondere verhalen

30 januari 2023 0 Door Susanne

Nog geen paar dagen  bevallen en er wordt aangebeld. Robert loopt naar beneden om open te doen en ik hoor hem praten. 

Hij komt boven. ‘Er stond een vriendelijke man aan de deur met een kraamcadeau en zegt onze nieuwe buren te worden’.

Net bevallen van Pippi in ons tijdelijk huurhuis tot onze nieuwbouwwoning klaar is, niet wetende dat we een maand voor oplevering nog een keer moeten verhuizen en deze keer met zes kinderen in plaats van vijf! 

Ik maak het cadeau open en het is een boek van Jip en Janneke met een tekst erin geschreven ‘ik hoop dat Jack en Pippi vriendjes worden’. Ik zoek ze op op Instagram om ze te bedanken en ik zie dat Jack een paar maanden ouder is dan Pippi. 

Wij zaten boven op een roze wolk want Pippi deed het zoveel beter dan wat haar diagnoses zwanger allemaal hadden voorspeld. Er stond een ic bed klaar tijdens de bevalling maar al na twee dagen waren wij thuis. Groot was mijn schrik toen ik op Instagram Jack in een IC bed zag liggen aan toeters en bellen. Zo klein en zo kwetsbaar. Ik stuurde een privé berichtje naar mijn toekomstige buurvrouw die ik nog niet had ontmoet en ze reageerde terug. Jack was met spoed aan zijn hart geopereerd en hij had die nacht na de operatie weer een hartstilstand gekregen. Helemaal in shock vertelde ze het hele verhaal en ik voelde dit verdriet in elke vezel van mijn lijf.

Wij waren hierop voorbereid. Zwanger werden wij rondgeleid op de verpleegafdeling, kregen wij een litteken confrontatie. Wij waren voorbereid op het litteken wat Jack nu draagt. 

Ik kan niet voelen in wat voor angst deze ouders hebben gezeten maar dat ze gedragen zijn is zeker. Dat ze toevallig in het ziekenhuis waren toen Jack dipte en meteen naar de operatie kamer werd gebracht is een wonder want anders had hij het niet overleefd. 

Jack en Pippi twee kinderen met bijzondere verhalen en harten van goud.