Overdosis borstvoeding

Overdosis borstvoeding

21 juli 2017 0 Door Susanne

Sommige vrouwen hebben niet genoeg maar ik was die vrouw die heel Afrika kon voeden en als ik in België had gewoond had ik er mijn beroep van kunnen maken.

Ik heb het over de borstvoeding!!

Inmiddels geef ik geen borstvoeding meer maar “MAN, MAN” wat had ik  veel moedermelk.

IMG_3859

 

Het klinkt misschien ideaal, genoeg melk, maar dit was het zeker niet altijd.
Door het overschot aan moedermelk en het gebrek aan baby’s kreeg ik borstontstekingen.
Ik kan inmiddels mijn aantal borstontstekingen niet meer op één hand tellen maar toch weerhield dit mij niet om steeds weer borstvoeding te geven.

Ook mijn baby’s waren niet altijd blij met mijn borsten. Ik hoor sommigen moeders wel eens zeggen dat de kinderen harder moeten werken met drinken aan de borst dan aan de fles maar die van mij moesten alleen zorgen dat ze bleven slikken want het spoot letterlijk hun mond in.

Het gebeurden dan ook vaak dat ze zich in mijn moedermelk verslikten en even naar adem moesten happen waarnaar heel hun gezicht ondergespoten werd met borstvoeding.
Hierdoor leerde ik dat wanneer ik mijn toeschietreflex voelde opkomen ik mijn borsten eerst liet leegspuiten op mijn zoogcopressen zodat er minder druk op stond.

Onder de douche kreeg ik vaak een toeschietreflex door de warmte en spoot de moedermelk tegen de ramen, tot grote schrik van Robine die in bad zat.

Niet alleen Robine keek haar ogen uit ook mijn man kan hier over meepraten. Zo gebeurde het nog wel eens dat Floortje ’s nachts voor borstvoeding kwam.

Floortje lag het eerste half jaar bij ons in de slaapkamer in haar wiegje naast mijn bed.
Dit vond ik handig want dan hoefde ik er ’s nachts niet uit of het licht aan te doen maar kon ik haar zo uit haar bedje tillen en aan de borst leggen.

Ook Floortje had behoorlijk last van mijn overschot aan moedermelk en terwijl ik op mijn rug in bed lag met mijn man naast me voelde ik een hevige toeschietreflex aankomen.
Om te voorkomen dat ze zich niet verslikte haalde ik haar even van de borst en probeerde ik in het donker mijn zoogcompress voor mijn borst te houden.
Op dat moment hoorde ik mijn man die heerlijk lag te slapen gillen ‘GADVERDAMME!!!!!!’

57ea8cff94d818033e3a9da6bfb41429-219x230

Wat ik niet had gezien in het donker was dat ik mijn zoogcompres niet helemaal voor mijn borst had gehouden waardoor mijn moedermelk zo via een boogje bij mijn man terecht kwam.

Susanne