Ik neem ontslag!

Ik neem ontslag!

25 januari 2019 0 Door Susanne

Ga weg allemaal ik heb er even geen zin meer in “ik neem ontslag”.

Al weken zit ik thuis omdat onze auto een wrak blijk te zijn en we gewoonweg zijn opgelicht. Dat er nog eens 2000 euro aan onderhoudskosten bij komt kijken willen wij er überhaupt nog mee kunnen rijden. De verkoper reageert natuurlijk nergens meer op maar op marktplaats is hij nog steeds actief als verkoper.

Natuurlijk kan er ook nog wel bij! 

Dat thuiszitten zonder auto met vier kinderen en een baby betekend ook echt thuis zitten want verder dan school komen we niet. Seppe is nog te klein voor de fiets en lopend kom je niet ver met nog een kindje van 3 jaar. Op dit moment voelt de supermarkt (als ik ’s avonds een keer met de auto weg kan) als een fantastisch uitje. Even weg uit het huis en die zooi die maar blijft komen. Elke dag twee volle wasmanden en 6 bedden om op te maken. Een man die om half 7 ‘s ochtends de deur dichttrek en roept “succes ermee”.

Ik zeg een momcave want de enige die in huis het recht heeft om af en toe te ontsnappen aan het woordje “MAMA” maal duizend ben ik. Ik zeg “een momcave” met een extreem dikke deur, die ik dan na het gillen “IK GA WEG HIER” extra hard kan dicht trekken voor een extra dramatische effect. 

Ik weet het ik heb er allemaal echt zelf voor gekozen en zonder alle stress is het ook best leuk maar niet vandaag! Vandaag voel ik mij de sloof van het huishouden waar iedereen nog commentaar op mag leveren ook. Vandaag ben ik even gaan gillen dat ik stop, “ik stop ermee, zoek maar een andere moeder”. Ik ben er echt even helemaal klaar mee! 

Klaar met het huishouden en al die dieren verzorgen die ze zo graag wilden maar natuurlijk niet meer naar omkijken. Klaar met alles regelen voor school en de aankomende verjaardag. Iedereen wil altijd van alles en ik mag dat dan regelen (wat ik normaal ook leuk vind maar niet nu!). Leuk thuisblijfmoeder maar dat betekend ook dat alles, werkelijk alles op mij neerkomt. Thuisblijfmoeder heeft echt heel veel voordelen maar ook één heel groot nadeel:

Iedereen verwacht van jou dat jij alles regelt omtrent de verzorging van het huishouden de kinderen en alle administratie die daarbij komt kijken, want jij hebt alle tijd toch?

Het constant thuiszitten heeft mij de afgelopen weken nog nooit zo doen verlangen naar werk! Ik wil ook even de deur achter mij dichttrekken en roepen succes allemaal “zoek het uit, ik ben werken”. Gewoon even mijn vaste koffie pauze om 9 uur en een lunchpauze waarbij je niet zeshonderd boterhammen moet smeren en gewoon langer dan drie seconden kan blijven zitten.

Heerlijk lijkt mij dat en misschien moet ik ook een uurtje wat gaan zoeken voor mezelf want vandaag trek ik het niet meer.

Natuurlijk is die auto niet de enige reden waarom ik er echt even helemaal doorheen zit maar niet alles gooi ik op mijn blog al denken sommige misschien van wel. Natuurlijk werkt Robert ook keihard voor zijn gezin en helpt hij waar nodig is, gaat hij er ook ’s nachts uit maar op die woorden zit ik nu even niet te wachten.

Ik wil gewoon even gillen dat ik er even helemaal klaar mee ben en dat het mij ook even tot hier zit. Dat ik ook baal van alles en ook wil dat er even iemand zorgt voor mij en mijn billen afveegt als ik daar geen zin in heb.

Dat ik gewoon op de bank kan blijven zitten als ik moet plassen en een ander dit gewoon voor mij opruimt. 

Ik ben het zat buddha te spelen. Ik neem ontslag, zoek het uit! Vandaag leer ik mijn gezin dat ik ook een mens ben van vlees en bloed met behoeftes. 

Zo dit lucht op, nu ga ik douchen (met Floortje). Happy new year op naar februari.