Hoe overleef je Disneyland Parijs! 13 tips

Hoe overleef je Disneyland Parijs! 13 tips

15 september 2017 0 Door Susanne

Omdat mijn schoonouders 50 jaar getrouwd waren namen ze ons en mijn schoonfamilie mee naar Disneyland Parijs.

Als kind namen mijn ouders mij ook mee naar Disneyland Parijs en wilde ik maar wat graag een prinsesje zijn. Mijn kinderen moesten dan ook de afgelopen weken verplicht Disney-films kijken en uit de Sonosboxen kwam alleen nog maar disneymuziek.

Disneyland is een mooi park maar het is zeker ook een kwestie van overleven.

Daarom heb ik voor iedereen die met zijn kinderen naar Disneyland wil gaan wat bruikbare tips opgeschreven. 

 1. Naamketting of GPS horloge 

Ben je bang je kind kwijt te raken in Disneyland bestel dan zo’n leuke naamketting met telefoonnummer of een GPS horloge die ik zelf voor mijn kinderen ook graag wil aangezien ze nu zonder mij buitenspelen, 

“kan je ze nog bellen ook!”

Ik baalde dan ook dat ik er nog geen één had besteld want deze had ik zeker goed kunnen gebruiken en had mij meer rust gegeven in mijn hoofd. Omdat ik iedereen deze rust gun in een pretpark of gewoon tijdens het buitenspelen mag ik jullie 10% korting aanbieden op deze GPS horloges als jullie de kortingscode “BijSuSe” gebruiken. 

Hoeven wij moeders niet meer zo hard uit het raam te gillen als het tijd is om te eten.

2.  Zoek van te voren uit in welke attractie je wilt

Als je denkt dat je aan drie dagen genoeg hebt om in alle attracties te kunnen heb je het mis.  Ondanks dat wij buiten de vakantie periode gingen stonden er lange rijen voor attracties waarvan sommige nog geen “minuut” duren.

De attractie die wij het leukst vonden was Ratatouille!

3. Fastpass 

Als je een attractie hebt gekozen die je zeker wilt zien adviseer ik een fastpass. Dit is een pas die je bij de attractie kan halen en je een tijd geeft waarop je in een snellere rij komt te staan.  (onthoud je blijft dus wel in een rij staan).

4. Reserveer van te voren een restaurant 

Wil je nu in een leuk restaurant eten reserveer dan plaatsen een paar weken van te voren want ik had dit graag gewild. Toen ik een paar dagen van te voren belde om nog een restaurant te reserveren zat alles al vol.

5. Budget speelgoed (ook voor jezelf) 

Die winkels zijn echt het paradijs voor kinderen en mij. Wat een geweldig speelgoed zelfs ik wilde alles hebben. Van al dat prinsessen en Disney speelgoed wordt je hebberig. Neem dus van te voren een bedrag in je hoofd anders kom je net als ons met te veel spullen thuis

6. Leeftijd t/m 5 jaar adviseer ik een buggy

Echt geloof mij zelfs voor ons volwassenen is het intensief. Al dat lopen en wachten is vermoeiend. Met kinderen neem je vaak wat extra spullen mee en is een buggy alleen al handig om als opslag te dienen. (kan al dat gekochte Disney speelgoed er ook aan hangen).

7. Plassen voordat je de rij in gaat

Ja hoor het was weer zover we stonden 30 minuten in de rij voor de nieuwste attractie de pirates of the Caribbean. Toen wij eenmaal vooraan stonden werd er omgeroepen dat er een defect aan de attractie was. Mats moest heel nodig plassen en we konden niet meer vooruit noch achteruit. Ik had niks bij me en heb aan iedereen in de rij om een leeg flesje gevraagd want van de medewerkers mochten wij niet uit de rij om te plassen.

Mats heeft dus weer in een leeg flesje geplast in de rij. Lees ook mijn blog plassen in een bidon. 

8. 1 Meter 2 betekent niet automatisch dat ze de attractie leuk vinden

Robine wilde in een achtbaan, voorwaarde was wel dat hij niet over de kop mocht. We kwamen dus bij een leuke achtbaan aan en zagen dat je er 1.02 voor moest zijn, Mats en Jente konden dus ook mee.

Dit was niet het meest beste idee. 

Ik denk dat ik Jente nooit meer in een achtbaan krijg. We eindigde met twee huilende kinderen ( mijn nichtje en Jente), Mats die vond het geweldig.

9. Neem zelf eten en drinken mee.

Zoals in alle parken is het eten en drinken prijzig in het park zelf 

10. Neem snacks mee voor in de rij voor het lange wachten.

Zoals ik al vertelde zijn de rijen lang en is het veel stilstaan. Hou dan maar eens vier kinderen zoet. 

Hulpmiddel “snacks!”

Zoals altijd helpt dat ene koekje of snoepje om ze toch iets langer stil te houden. Misschien een slechte moeder maar het werkt wel. 

11. Reddingsvesten voor in de bus

Natuurlijk moet je dit niet letterlijk nemen maar de bussen rijden als malloten en je wordt alle kanten op geslingerd. Zorg dus dat je goed stevig staat of als je geluk hebt “zit”.

12. Neem de maandag vrij 

Natuurlijk bleven wij de zondag weer iets te lang in het park en reden de bussen niet alleen als malloten maar kwamen ze deze keer helemaal niet meer opdagen. Wij besloten na een uur wachten maar een taxi te bestellen. Conclusie zondag midden in de nacht thuis komen dat terwijl de kinderen gewoon maandag naar de crèche en naar school moesten.

13. Neem opa’s en oma’s mee 

Als laatste “de beste tip van allemaal” neem versterking mee.