Hoe doen andere moeders dit als ze ziek zijn….?

Hoe doen andere moeders dit als ze ziek zijn….?

25 februari 2017 0 Door Susanne

Vorige week was ik ziek, zo ziek dat ik zelfs niet meer in staat was om mijn kinderen aan te kleden, laat staan naar school te brengen.

Hoe doen  andere moeders dit als ze ziek zijn…?

Precies wanneer mijn man in Duitsland zit, de moeder van Robine op vakantie is en Robine samen met de hond van haar moeder hier zijn “ik had weer eens toegezegd om op de hond te passen”, krijg ik de Griep…..

IK KON WEL JANKEN, zo ziek was ik al heel lang niet meer geweest.

Ik ben wel vaker ziek maar dan lukt het mij het nog wel om mijn kinderen aan te kleden en naar school te brengen om daarna met een dekentje op de bank neer te ploffen en me voor een paar uur af te sluiten van de wereld.

Deze keer was zelfs slapen al een hele opgaven! Door de hoge koorts die niet wilde zakken ondanks de hoge dosis paracetamol bleef ik woelen, ik wist gewoon niet meer wat ik met mijzelf aan moest (hier zijn dan ook geen foto’s van).

Gelukkig heb ik een super lieve moeder en schoonouders die mij meteen te hulp schoten en ik vraag me dan ook af hoe doen andere moeders dit die dat niet hebben. Die geen ouders in de buurt hebben wonen en ook niet kunnen terugvallen op hun partner.

Mijn moeder is de eerste nacht blijven logeren, met drie kleine kinderen moet ik er ’s nachts nog wel eens uit. Het was maar goed ook want mijn arme moeder is er wel zes keer uit geweest die nacht (de kinderen waren er ook onrustig door). Mijn schoonouders hebben de kinderen de volgende morgen naar school gebracht. De nacht daarna moest ik het alleen doen want ook mijn moeder moest gewoon werken en natuurlijk “kon er ook nog wel bij ” werd mijn schoonmoeder geopereerd aan haar hand.

En wat een lieve stiefdochter heb ik dan die mij die volgende ochtend zo goed heeft geholpen met het aankleden van de kindjes, brood smeren en de hond uitlaten “voor even was ze de echte assepoester uit het sprookje”.

img_4884

#HELD

Ik was tot niks in staat en heb ondanks dat mijn schoonmoeder was geopereerd mijn schoonvader gevraagd toch nog even langs te komen om te helpen. Mijn schoonvader zo lief als hij altijd is kwam meteen langs en heeft mij geholpen de boel op te starten om daarna weer thuis de zuster te kunnen spelen voor zijn vrouw.

Trots ben ik op mijn ouders, schoonouders en mijn stiefdochter dat ze mij zo goed geholpen hebben.

Ode aan alle moeders die dit niet hebben en het alleen moeten doen, MIJN RESPECT.

Een moeder kan niet ziek zijn!