Floortje en haar Micro Step

Floortje en haar Micro Step

17 november 2017 0 Door Susanne

Toen Mats twee jaar oud werd kreeg hij van opa en oma een blauwe Micro Step voor zijn verjaardag en dit was meteen een  groot succes.

Jente was al vroeg fan van de loopfiets, Mats daarentegen heeft de loopfiets nooit zo goed begrepen “tot nu”. Nu dat Mats zijn Micro Step afgepakt wordt door zijn kleine zusje Floortje.

Daar waar Jente al jong op de loopfiets mee ging wandelen ging mats super snel met zijn step. De step heeft drie wielen en sturen doe je met je lichaam, iets wat ik echt heel goed vind. Goed dat ze leren sturen door middel van hun gewicht te verplaatsten, hierdoor worden ze bewust van hun lichaam en ontwikkeld hun evenwichtsgevoel. Deze manier van sturen gebruik je bij veel meer dingen.

Robert en ik houden van surfen en snowboarden en hierbij gebruik je ook je lichaam om te sturen. Met deze step surf je letterlijk de straten door en met zijn streeploze wielen kunnen ze er ook binnen mee steppen.

Mats vond het steppen zo leuk dat ik ze al jong meenam naar het skatepark.

Afgelopen zomervakantie hadden wij dan ook de step en loopfiets meegenomen.  Voor Floortje hadden wij de buggy mee, dit leek ons makkelijk voor als we gingen wandelen.

Floortje wilde alleen nooit in de buggy en tot onze grote verbazing pakte Floortje (toen anderhalf jaar oud) steeds de step van Mats.

Binnen een paar dagen stepte Floortje de hele camping over en was ze een ware kermisattractie. Iedereen  begon te klappen wanneer ze dat kleine meisje op haar step voorbij zagen komen. De buren hadden een paar dagen later ook zo’n step voor hun dochter voor de caravan staan. Het sturen vond Floortje in het begin lastig maar inmiddels komt ze met volle vaart voorbij gescheurd. Zelfs in het skatepark steelt ze de show bij de grote jongens alleen ben ik er wel achter dat ik ze ook hun beschermers moet aantrekken.

Floortje en haar step. We hebben inmiddels de blauwe step gepimpt tot een echte meisjes step.

Ik wist niet dat dit bestond maar deze Scootaheadz zijn echt geweldig. Floortje was al fan van haar step maar nu kan hij helemaal niet meer stuk. Mats is jaloers en wil nu voor Sinterklaas de dino cadeau.

Sowieso kan ik iedereen als cadeau voor sinterklaas of voor de kerst de Micro Step en de Scootaheadz aanraden.