Voor het eerst heb ik de kerstboom hoog staan en waarom?

Voor het eerst heb ik de kerstboom hoog staan en waarom?

15 december 2017 0 Door Susanne

Hoe klein mijn kinderen ook waren en of ze nu net konden lopen of niet, nooit heb ik de boom hoog gezet.

Ik hou van een grote boom die goed gevuld is ( al kreeg ik dit jaar van Robine het commentaar dat hij te karig was). Mijn kinderen hebben nooit aan de ballen gezeten. Natuurlijk sneuvelde er elk jaar wel weer een paar ballen tijdens het optuigen van de boom maar ja zo gaat dat met kleine kinderen. Ik heb inmiddels veel verschillende kleuren ballen en tegenwoordig ook veel hout, knuffels en bloemen in de boom hangen.

Ik hou ervan om met kerst mijn huis gezellig te maken samen met de kindjes en ik ga ook graag al die leuke met kerstversierde winkels in.

Dit jaar heb ik besloten de boom hoog te zetten.

Dit is niet omdat de kinderen er niet van af kunnen blijven maar omdat we een pup in huis hebben en die alles waar hij bij kan het liefst mee neemt in zijn bench. De kinderen ruimen nu netjes hun schoenen en speelgoed op want ze weten dat anders Lola het kapot bijt. Ergens dus ook een win win situatie. Zo laat Jente ook nooit meer haar jas slingeren want de laatste keer dat ze dat deed had Lola haar lievelings jas onder geplast en moest ze haar kriebel jas aan. Dit jaar dus een wat kleinere boom die veilig op een een hoge kist staat.

Trots ben ik op mijn zelfverzonnen ballen.

Ik kwam glazen ballen tegen met een gat waar je wat in kan doen. Ik ben zoals jullie weten dol op foto’s dus nu heeft iedereen zijn eigen foto bal in de kerstboom hangen.

De kinderen zagen nog leuke ballen liggen om zelf te beschilderen en dit wilde ze natuurlijk thuis meteen gaan doen om 17:00 terwijl ik met het eten bezig was. Alles onder de verf en ik rende van de pannen naar de tafel om alles in het gareel te houden. Ik vraag mij ook wel eens af waarom ik mij vaak in van die moeilijke posities manoeuvreer. De ballen waren voor het eten klaar en hangen inmiddels naast de foto ballen in de boom.

Ook moest ik nieuwe lampen kopen voor in de boom want vorig jaar heeft onze terror konijn de kabel daarvan kapot gebeten. We hoorden een hele harde knal onder de kerstboom en zagen de konijn in shock.

Dat dit beestje dit heeft overleefd is een wonder.

Eigenlijk zijn het dus mijn dieren waar ik eerder rekening mee moet houden met kerst dan met mijn kinderen.