Laatste week zomervakantie

Laatste week zomervakantie

2 september 2019 0 Door Susanne

De laatste week zomervakantie was er weer één voor in de boeken! 

Seppe met een liesbreuk, het consultatiebureau weer vergeten, ontsnapte geiten, surprise party, 7000 logés, feestje hier festival daar en nog een mini vakantie Luxemburg. 

Een week waarin er zoveel gebeurt dat ik er minstens 3 blogs over kan schrijven. 

MAANDAG

Maandag begon met een afspraak bij de huisarts voor Seppe omdat hij hoogstwaarschijnlijk een liesbreuk heeft, iets waar Robert ook als kind aan is geopereerd. Verder had ik die dag niet zo veel op de planning staan en was het rustig, zo rustig dat ik zelfs een boek heb gelezen overdag. 

Die avond kwam Robine thuis van vakantie en zijn we lekker nog even gaan zwemmen en suppen met zijn allen. De kinderen hadden Robine verschrikkelijk gemist en ze had (super lief) voor iedereen een cadeautje meegenomen.

DINSDAG

Dinsdag ochtend wilde Robine naar de paarden en vroeg ze of ik foto’s wilde komen maken. Oma kwam ook gezellig langs en na de paarden wilden we meteen door gaan zwemmen. Aangekomen bij de paarden en startklaar voor de foto’s bleek mijn batterij leeg van mijn camera. Robine teleurgesteld maar het was niet anders dus dan maar met de telefoon.

Door naar het zwembad waar Jente haar vriendin was die me eraan herinnerde dat we hadden afgesproken dat ze mocht logeren die avond.

Mats boos omdat we naar een kinderbadje waren gegaan maar uiteindelijk niet meer weg wilde omdat zijn vriend er ook was. Terwijl ik heerlijk aan het genieten was van een ontspannen middagje aan het water belde het consultatiebureau op waar ik bleef “OEPS”. ‘Sorry sorry sorry’ riep ik en zoals altijd reageerden ze weer super lief dat ik morgen ook gewoon kon komen. Ik kon dus nog even rustig blijven zitten want over het avondeten hoefde ik niet na te denken.

We hadden die avond een surprise party van één van mijn beste vrienden, georganiseerd door zijn vriendin.

Terwijl hij dacht dat hij romantisch zou gaan dineren met zijn vriendin stonden wij met een aantal vrienden op de stoep om gezellig een hapje mee te eten in het park.

Robine die thuis bleef belde halverwege op of er bij haar ook een vriendin mocht logeren. Na drie keer nee te hebben gezegd veranderde mijn nee in een ja als ze dan wel de volgende dag even op de kinderen wilde passen als ik naar het consultatiebureau moest.

Dus na het suprise party naar huis waar dit keer 7 kinderen lagen te slapen. 

WOENSDAG

De volgende dag ontbijten met 7 kinderen om daarna met Floortje naar het consultatiebureau te gaan. Floortje kreeg haar inentingen en een verwijsbrief voor de oogarts want ze twijfelde over haar zicht.  Thuis aangekomen vertrok Robine weer naar de paarden met haar vriendin en ben ik met de vijf andere kinderen naar de speelin in Hardinxveld gegaan.

Na een middag spelen thuis aangekomen was Robert al begonnen met koken voor het avondeten. Tijdens het koken liepen er plots drie geiten voor het raam. Dus ik met alle kinderen naar buiten achter de geiten aan. Robine die inmiddels ook thuis was lukte het om er één te vangen. Inmiddels kwamen er nog meer mensen naar buiten om te helpen. Na het bellen van de dierenambulance en de politie omdat de dierenambulance geen gehoefde dieren mag meenemen kwam er iemand van de kinderboerderij de geitjes ophalen.  

Versleten na de logeerpartijtjes, speelmiddag en geiten vangen kwamen alweer de volgende opdrachten van de kinderen waarna ik even ontplofte.

Verkeerde vraag op het verkeerde moment. Na een avondje ruzie en een nacht zonder slaap omdat Floortje 40 graden koorts had van de DKTP prik weer vol goede moed opgestaan om de boodschappen te doen en met Robine schoolspullen te kopen. Jente en mats hadden boetseerklei gehaald zodat we vrijdag lekker een middagje konden kleien en uitzieken.

VRIJDAG

Na een rustig middagje kleien hadden wij die avond een feestje van een goede vriend en zouden de kinderen bij mijn ouders logeren. Robine vroeg of ze thuis mocht blijven en of er dit keer twee vriendinnen mochten blijven slapen. Ik vond het prima als de ouders van de vriendinnen wel wisten dat ze wel even alleen thuis waren. De buren gevraagd om een oogje in het zeil te houden terwijl wij genoten van een feestje op het strand. Robine was net naar boven gegaan toen wij thuiskwamen maar ze zijn zeker nog tot half 2 wakker gebleven.

ZATERDAG

Robert had voor de zaterdag kaarten gekregen van zijn werk voor een festival maar ik had nog geen oppas omdat mijn schoonouders op vakantie waren en mijn ouders naar Luxemburg vertrokken. Toen kwam het briljante idee van mij om ook een een nachtje in Luxemburg te logeren. Zo konden mijn kinderen met mijn ouders mee en wij overdag samen naar een festival om daarna door te rijden naar Luxemburg.

Robine wilde niet mee want die kon eindelijk weer paardrijden en mocht bij haar moeder blijven slapen samen met Lola.

Dus terwijl mijn ouders met mijn kinderen naar Luxemburg vertrokken konden wij nog luchen met Robine en haar vriendinnen. Het lukte mij voor het eerst om mijn nagels te lakken en ze zonder beschadigingen te laten drogen. Mijn haar in de krul (waar je tien minuten later al niks meer van zag) en een leuk make-upje op en gaan. Nog even genieten van ons laatste festival dit jaar om rond 21:00 door te rijden naar Luxemburg en daar om half 1 aan te komen en in slaap te vallen bij onze kinderen.

ZONDAG

Wakker worden op de camping met onze kinderen en familie om lekker samen te ontbijten en een kasteel te gaan bezoeken. Als afsluiter naar het zwembad op de camping en samen dineren. Die avond terug naar huis gereden om maandag brak in de schoolbanken te ploffen.

Zo hadden wij als afsluiter van de zomer vakantie nog even een festival en een mini weekend Luxemburg met de kids en familie te pakken.