Dag lieve borsten en grote bh’s 

Dag lieve borsten en grote bh’s 

31 maart 2017 0 Door Susanne

Hier een loslaatmomentje voor mij, omdat dit de laatste keer zal zijn dat ik borstvoeding ga geven. Met een druk gezin van vier kinderen en weer aan het werk, merk ik dat mijn borstvoeding terugloopt en het mij te veel uitput.

Na drie kinderen borstvoeding te hebben gegeven, zijn alle gekke dingen wat betreft de borstvoeding wel aan mij voorbij gekomen. Ik ken de reacties op het werk als je weer moet kolven, of hoe zielig je je voelt tijdens een avondje feesten en jij op een vieze wc zit met je tiet in een zuignap. Toch heb ik mij altijd heel trots gevoeld op het feit dat ik dat mocht doen en kon doen want het is niet voor iedere vrouw weggelegd.

Bijzonder hoe ik mijn kindje kon voeden en hoe heerlijk is het om haar buikje rustig tegen de mijne aan te voelen.  Door de borstvoeding voel ik mij onvervangbaar.

Dag lieve Borsten en grote bh’s vanaf nu moet mijn man het met minder doen.

Na het schrijven van deze blog ben ik zeker nog een maand doorgegaan met borstvoeding geven, ik kon het niet loslaten. Pas na mijn vijfde borstontsteking, waar ik heel gevoelig voor ben, mocht ik van mezelf stoppen.

 Borstvoeding geven is zwaar en kost heel veel energie maar wat heb ik er ook van genoten en wat ik kijk er met veel liefde op terug. Bijzonder hoe een vrouwen lichaam werkt en wat het allemaal kan.

Ode aan de vrouwen!

Susanne