Mats mocht model staan voor Brikkon!

Mats mocht model staan voor Brikkon!

6 juni 2017 0 Door Susanne

Brikkon staat voor “Duurzaam speelgoed van eigen bodem”! 

Basic RGB

Vanuit de eigen ervaring met hun kinderen die graag met Lego spelen is Brikkon ontstaan. Ook voor de jongere kinderen die nog te klein zijn voor Lego maar wel houden van bouwen hebben ze nu ook wat verzonnen voor de Duplo blokken. Mats mocht dit speelgoed uitproberen en model staan.

En dat klinkt zo makkelijk model staan maar hoe makkelijk is dit als je drie jaar oud bent! 

Zelf maak ik vaak foto’s van mijn kinderen ‘hier thuis als ze aan het spelen zijn’ en is niks verplicht.

Hoe anders is het als ze in een studio met grote lampen en vreemde mensen om zich heen moeten spelen op een steriel wit doek en er dan ook nog leuk bij moeten kijken met je gezicht naar de camera.

Mats die op de heenweg in slaap was gevallen had duidelijk moeite met wakker worden. Het vriendje van Mats die ook model zou staan vond het duidelijk ook spannend. Na een paar rondjes rennen in de ruimte hebben wij ze omgekleed in effen shirtjes en begonnen ze te spelen.

IMG_6765

Mats drie jaar wilde alle blokjes hebben en had op dat moment er een heel ander plan mee dan de bedoeling was. Hij begon hard te huilen toen zijn blokjes werden afgepakt voor de fotoshoot. Dat effen shirtje was op dat moment niet effen meer maar bestipt met donkere plekken van de traantjes. Zijn gezichtje was rood gezwollen en ik vroeg mij af of dit nog wel wat ging worden.

Jente mijn dochter van vier stond naast mij te spelen en zonder wat te vragen heb ik haar  een spijkerbroek en t-shirt van haar broer aangetrokken. Jente zette ik zonder pardon op het witte kleed en tot mijn verbazing ontpopte zij zich tot een waar model.

Mats die inmiddels weer rustig was geworden doordat hij heerlijk even bij zijn vader op schoot had gezeten en Jente bezig zag, wilde toch ook wel een poging wagen. Om zijn concentratie erbij te houden en hem niet te laten afleiden door de rest verzon ik een verhaaltje.

Daar stond ik enthousiast aan de zijlijn mee te gillen hoe het vliegtuig opsteeg en met pech weer een snoekduik moest maken terwijl mijn man onze jongste “Floortje” in de gaten hield.

Wat waren wij versleten toen we thuiskwamen maar wat was het een leuke ervaring en wat hadden wij een leuke fotograaf. 

Alle foto’s zijn gemaakt door Marieke de Lorijn.

Brikkon speelgoed past helemaal in mijn bewustzijnstraatje en wel om de volgende redenen.

  • Nieuw speelplezier met bouwstenen die je zelf al hebt.

  • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.

  • In Nederland geproduceerd 

  • Goedkoper dan al die dure bouwpakketten 

  • Stimuleert hun fantasie