Borstvoeding maakt dik

Borstvoeding maakt dik

10 mei 2019 0 Door Susanne

Ik heb te hard geroepen dat het wel goed komt! Na elke zwangerschap paste ik alweer vrij snel na de bevalling in mijn kleding.

Dus deze zwangerschap maakte ik mij niet zo’n zorgen om mijn gewicht.

‘Het komt wel weer goed’ riep ik dan’, als ik weer twee kroketten als lunch had. Of ‘ik heb straks toch geen tijd meer om stil te zitten’ antwoordde ik dan .

En dat van dat stilzitten klopte inderdaad aardig. Altijd wanneer ik denk te gaan zitten heeft of Floortje weer wat overhoop gehaald, roept er weer iemand van boven dat hij zijn knuffel kwijt is of heeft de hond weer iets in zijn bek wat niet van haar is.

Vier keer per dag fiets ik heen en weer naar school in mijn bakfiets die niet elektrisch is dus je moet echt wel even doortrappen. Weer hoorde ik mezelf tegen iedereen roepen die mij zag fietsen ‘van de zomer heb ik een sixpack van al dat fietsen’.

Inmiddels nadert de zomer en kom ik erachter dat ik mijn zomerjasjes nog niet pas, laat staan mijn leuke zomerjurkjes. Ik word alleen maar dikker voor mijn gevoel.

Ze zeggen dat borstvoeding slank maakt maar ik ga er alleen maar van eten. Echt heel veel eten. Borstvoeding en slaapgebrek zorgt ervoor dat ik zoveel behoefte heb aan suiker.

Mijn buurvrouw probeerde het nog goed te praten. Dat ineens veel bewegen (fietsen) ervoor zorgt dat je ook meer gaat eten en je lichaam daar nog even aan moet wennen. Dat je dus eerst wat zwaarder kan worden.

Ik word alleen maar zwaarder maar mijn lichaam went nergens aan. 

Afgelopen dinsdag was het toppunt! Morgen hebben we weer een fotoshoot omdat we vier jaar getrouwd zijn dus ik probeerde mijn trouwjurk aan.

Natuurlijk paste ik hem niet maar mijn moeder zou dinsdag knoopjes meenemen om die dichter aan de rand te zetten zodat ik meer ruimte had. Toen we dinsdag gingen meten waar de knoopjes moesten komen moest mijn moeder hard lachen.

‘Laat die knoopjes maar zitten’, riep ze. ‘Dit wordt eerder een lint want er zit nog minimaal 5 cm tussen’. 

Ik draaide me om en mijn moeder had haar hand op haar mond. Leuk, alsof ik het nog niet erg genoeg vind. Ik hoef echt geen maatje XS maar het zou toch wel leuk zijn als ik mijn zomerkleding straks weer aankan.

Ik ben maar weer begonnen met hardlopen en gestopt met elke ochtend hagelslag op brood. Ik moet namelijk in alle eerlijkheid bekennen dat ik sinds de bevalling van Seppe elke ochtend ontbijt met twee boterhammen met hagelslag.

Ik eet letterlijk een pak hagelslag in de week en kan serieus boos worden als Robert mijn brood smeert en geen hagelslag op de korsten strooi. Robert smeert daarom ook nooit mijn brood.

Het is dus klaar met al die suikers. Voor mij geen extreme diëten maar een gezond ontbijt en maar weer beginnen met hardlopen, of zal ik dan in het begin nog dikker worden buuf?