Bootcamp voor het hele gezin

Bootcamp voor het hele gezin

24 oktober 2016 0 Door Susanne

Bootcamp voor het hele gezin

img_6182

Elke zondag proberen wij met het hele gezin, vrienden en familieleden te gaan sporten. Bootcamp onder leiding van een goede vriend, die geheel vrijwillig elke zondag klaar staat om ons volledig af te matten. Met nog een aantal vrienden en familieleden delen wij dan ook een bootcamp app, waarin vaker gekletst wordt door sommige dan getraind. Er zijn zelfs leden van deze app die nog nooit een enkele les hebben meegedaan maar graag op de hoogte blijven van de eventuele activiteiten en ons liever aanmoedigen.

De bootcamp trainingen zijn begonnen na de geboorte van mijn zoontje, ons derde kindje. Toen mijn zoon een half jaar oud was zat ik er even helemaal doorheen. De slapeloze nachten, werken en een druk gezin begon me op te breken, er moest duidelijk iets veranderen. Rust nemen was geen optie dus begon ik met gezonder eten en sporten. Omdat mijn man en ik het wel leuk vonden om iets samen te doen en het niet al te veel tijd in beslag moest nemen, kozen we voor hardlopen. We hebben een buurmeisje benaderd om te vragen of ze 2 keer in de week een uurtje wilde komen oppassen, op een tijdstip dat de kinderen al lekker liggen te slapen. De kinderen hebben er dan geen last van en wij kunnen gezellig samen sporten. Als ouders leef je al veel te veel langs elkaar heen.Ook het feit dat je weet dat er oppas komt is een stok achter de deur. Vaak waren we te moe en wilde we liever thuis blijven maar vonden we ook niet dat we onze oppas zomaar konden afzeggen, dus gingen we dan maar weer lopen. Na het rondje hardlopen zijn we altijd weer blij dat we geweest zijn, sporten geeft ons energie.

We waren al enige tijd bezig met hardlopen, toen ik besloot mijzelf en mijn partner op te geven voor een modderrun. Voor mijn partner hoeft dit allemaal niet zo nodig maar hij is getrouwd met iemand die altijd op zoek is naar uitdagingen. Zo moest hij parachute springen, abseilen van de Euromast, meedoen aan de Nieuwjaars duik, wake boarden, snowboarden, wandklimmen en dus ook een modderrun.

Het hardlopen ging voorspoedig maar bij een modderrun komen ook een aantal obstakels kijken, dus stelde een vriend voor om ons daarbij te helpen. Zelf sport hij vele dagen in de week, geeft weerbaarheidstrainingen, karate les en is hij in te huren voor kinderbootcampfeestjes. Onder leiding van instructeur Dave is onze bootcamp les begonnen, op de zondag ochtend met het hele gezin.

Dit was zo leuk dat er al snel meer vrienden/ familie wilde meedoen (sommige ook onder dwang) en de eventuele kinderen die daarbij hoorde en zo werd de bootcamp app geboren. De leeftijden van de kinderen kunnen variëren van 3 maanden tot 9 jaar. Ook is de groep samenstelling elke week weer anders. De laatste keer werden we aangesproken door omstanders die vroegen bij welke organisatie wij zaten omdat ze geïnteresseerd waren . Ik moet eerlijk bekennen dat mijn moederhart ook smelt als ik al die kinderen leuk mee zie doen (al gaat het natuurlijk niet altijd even goed).

Er zijn zondagen dat mijn bootcamp lessen pas echt heftig zijn als de kinderen moe zijn en niet meer mee willen doen en dan getild willen worden. Ik denk dat ik ook aardig wat kilometers heb gemaakt al rennend met een kind op mijn rug, rennend achter een kinderwagen, rennen terwijl ik een kind op een fiets of op een step duw. We zijn gelukkig met een vertrouwde groep dus er is altijd wel iemand die het even voor je over wil nemen en van wat harder trainen word je alleen maar sterker. Door weer en wind gaan we bootcampen, zelfs in de sneeuw. Ik denk dat de kinderen de bootcamp les in de sneeuw zelfs het leukst vonden. We hadden toen verzonnen om de slee’s mee te nemen, op iedere slee zat een kind en de ouders mochten al rennend de slee mee trekken, je begrijpt we waren gebroken.

Met mijn kinderen sporten vind ik leuk en ook mijn kinderen zijn elke zondag weer enthousiast als we gaan bootcampen, vooral als onze trainer de hand pads weer heeft meegenomen is mijn zoon door het dolle heen. Zien bewegen doet vaak ook bewegen (al kan mijn dochter van 3 jaar ook vaak de hele les bloemetjes plukken) we forceren niks. Als de kinderen een oefening niet mee willen doen laten we dat lekker gaan en doen we zelf de oefening.

img_6206

In mijn volgende blog zal ik dan ook uitgebreid vertellen over de mogelijkheden die er zijn om te bootcampen met het gezin en een aantal oefeningen bespreken met kinderen van verschillende leeftijden.

Voor een kleine impressie klik hier: Bioopjebootcamp