Beginnersfouten

Beginnersfouten

7 augustus 2020 0 Door Susanne

Voordat ik verder ga met schrijven wil ik wel even wat gezegd hebben.

Ik ben geen perfecte moeder! 

Ik beken, ik schreeuw soms tegen mijn kinderen, maak ruzie met mijn man in het bijzijn van mijn kinderen en laat ze te lang op de iPad of telefoons spelen wanneer het mij goed uitkomt.

En zelfs de allergrootste beginnersfout blijf ik maken. Mijn ‘nee’ veranderd nog wel eens in een ‘ja’ en dat weten mijn kinderen ook. Ik ben totaal niet consequent, niet voor mezelf en dus ook niet voor anderen.

“choose your battles” hoor ik mezelf weer tegen Robert zeggen als alles bij hem ‘nee’ is

Ik doe mijn best maar ik doe het zeker niet altijd goed en daar ben ik mij van bewust. Klinkt misschien raar maar ik vind het ook niet altijd erg dat ze mijn menselijkheid zien en mijn fouten. ‘Mama is ook niet perfect’. 

Regelmatig zeg ik weer sorry omdat ik weer even te boos ben geworden en heb ik gesprekken met mijn kinderen want één ding is zeker, ik ben een prater maar dit hebben niet al mijn kinderen geërfd.

Ik probeer zoveel mogelijk te praten met mijn kinderen en elke avond krijgt iedereen een momentje voor zichzelf met één van ons. 

Mijn kinderen zijn ook niet altijd de perfect opgevoede kinderen en die kunnen mij ook het schaamrood op de wangen brengen bij anderen wanneer ze weer brutaal zijn, geen dankjewel zeggen en wachten tot mijn nee in een ja verandert. 

Wij zijn een normaal gezin die ook heel veel fouten maken en niet altijd pedagogisch verantwoord reageren. 

Die soms de verkeerde keuzes maken en daar later ons excuus voor aanbieden.

Dus als je ons weer een keer voorbij hoort fietsen (want lopen kan ik niet meer) met Seppe krijsend in de bakfiets omdat hij liever zelf wil steppen, mij hard hoor gillen omdat Floortje weer niet goed kijkt bij het oversteken, Jente boos op mij is omdat ze niet mee wil en Robert gefrustreerd is omdat hij een gezellige middag had gewild. Weet dan dat wij gewoon mensen zijn met onze beperkingen en daarom niet altijd goed reageren. Wees niet te streng voor ons want wij zijn zeker geen rolmodel.

Wij maken heel veel fouten maar durven wel sorry te zeggen. Zolang we maar weten dat we heel veel van elkaar houden en dat fouten maken mag. 

Dus voor ik verder ga met schrijven, wil ik dit even gezegd hebben.