Mijn allerlaatste blog van dit jaar en wat voor een jaar?

Mijn allerlaatste blog van dit jaar en wat voor een jaar?

29 december 2017 0 Door Susanne

Een jaar waarin ik BijSuSe gestart ben, waarin ik besloot voor mezelf te gaan.

Begon ik vorig jaar nog aan mijn studie psychologie kwam ik er dit jaar achter dat bloggen meer mijn passie is. BijSuSe heeft mij zoveel moois gebracht, zoveel nieuwe mensen ontmoet. Mooie verhalen mocht ik delen op mijn blog maar ook verdrietige. Zo bijzonder dat zoveel mensen BijSuSe zijn gaan volgen en dat maakt mij trots. Het blijft bijzonder dat mensen mijn verhalen willen lezen en dat mensen verhalen met mij willen delen.

Nog steeds werk ik twee dagen in de week als operatie assistente en dat vind ik heerlijk. Even andere mensen om mij heen  en een andere rol aannemen dan moeder.

De kinderen hebben het het afgelopen jaar super gedaan en Mats is naar de basisschool gegaan. Wat was dat wennen voor mij nog maar één kindje in huis maar ook voor Floortje.

Het afgelopen jaar zijn de kinderen voor het eerst op wintersport geweest en dit was voor Robine een groot succes. De andere kindjes waren er misschien nog te jong voor maar vonden het sleeën geweldig.

De kinderen die we ook elke zondag meenamen om te bootcampen. Sporten met het hele gezin wat we altijd met veel plezier deden. De laatste maanden is het allemaal wat minder mede door mijn zwangerschap maar ik hoop dat in het nieuwe jaar weer op te pakken.

Volgend jaar moeten we ook weer verzinnen wat we op onze trouwdag gaan doen.

De fotoshoot in trouwkleding van de duikplank was echt zo leuk en het wordt steeds moeilijker iets te verzinnen. Het vieren van onze trouwdag wil ik dan ook graag in stand houden want het is zeker iets om te vieren en bij stil te staan. Een relatie is niet altijd makkelijk en met zoveel kinderen een extra uitdaging om elkaar niet alleen als ouders te gaan zien en ook tijd aan elkaar te besteden.

Maar niet alleen aan elkaar, ook hebben we veel tijd doorgebracht met vrienden.

Veel samen koken, eten of naar feestjes en vrijgezellenweekendjes. Dankbaar met zoveel lieve mensen om mij heen die ik ook zeker nodig heb gehad het afgelopen jaar. Wat ben ik dankbaar met lieve ouders en schoonouders om mij heen en wat hebben ze veel voor ons gedaan.

We zijn weer eens wezen varen met onze boot die vaker stil ligt dan dat we er mee weg gaan.

Elk jaar heb ik ook wel een to do lijstje waarin ik bijzondere dingen wil doen en dit jaar was dat een luchtballonvaart maken samen met mijn man. Wat was dit een avontuur en wat was het een spannend einde.

Wat hebben wij veel gewandeld op het strand of in de bossen en festivals bezocht met de kinderen. De zomer vakantie was heerlijk vooral Slovenië heeft ons verrast. Wat ben ik dan trots op mijn kinderen hoe avontuurlijk ze zijn en hoe ze iedere dag meegaan en meewillen om leuke activiteiten te ondernemen.

Als moeder zie ik vaak weinig beperkingen met mijn kinderen en neem ik ze overal mee naartoe en beoordeel vaak later pas of het wel handig of praktisch was maar het komt meestal wel goed is mijn ervaring.

De kinderen zijn ook voor het eerst naar Disneyland Parijs geweest om te vieren dat mijn schoonouders 50 jaar getrouwd zijn. Wat een feestje en wat een hoop indrukken.

Mats is sindsdien helemaal fan van Star Wars.

Robine roept al heel lang dat ze een hondje wilde en dit jaar kwam haar wens dan ook in vervulling en kwam Lola bij ons wonen.

Niet alleen Lola kwam erbij maar ook mocht ik zwanger raken van ons vijfde kindje.

Het afgelopen jaar was zeker niet saai. We hebben zoveel mooie dingen gedaan maar er kwamen ook verdrietige dingen op mijn pad. Soms heb je situaties nodig om te beseffen wat je hebt. Zo ben ik mij meer gaan focussen op mijn gezin en deze gedachtengang wil ik meenemen naar het volgende jaar. Heerlijk genieten van mijn gezin en veel met elkaar samen zijn.

Ik wens iedereen dan ook een liefdevol en warm 2018.