Bevallen en baby’s

thumbnail_echo arm

Kleine babyjongen…hoe heet jij eigenlijk?

Bij de meiden waren we er heel snel met elkaar uit maar een naam voor deze jongen werd een lichtelijk drama. Lijstje maken, namen erbij, namen eraf. Mijn man en ik werden het gewoon niet eens met elkaar.

IMG_0268

Dag lieve borsten en grote bh’s 

Hier een loslaatmomentje voor mij, omdat dit de laatste keer zal zijn dat ik borstvoeding ga geven. Met een druk gezin van vier kinderen en weer aan het werk, merk ik dat mijn borstvoeding terugloopt en het mij te veel uitput.

thumbnail_FullSizeRender

Rustig blijven ademen, het komt goed!

Daar was ze, Silva Mare, 1200 gram en 38 cm. Een piepklein mensje, een meisje met een piepklein kreetje. Één kleine glimp heb ik van haar opgevangen en weg was ze.

thumbnail_bijsuse_blog1_fotoserie2

3 Tips ter ondersteuning van het leren vallen en weer opstaan van je baby

Vanaf dag 1 merkte ik al dat er in mijn kleine man een sterk karakter lag. Hij keek al zo bewust naar de wereld om zich heen dat ik kon zien dat hij er zin in had om deze magische, maar ook spannende wereld te gaan ontdekken.

Luiers, luiers, luiers! Welke is het beste?

Onze dochter is nu 9 maanden, heeft geen extreem gevoelig huidje, nog nooit (luier)uitslag gehad en is al sinds het begin enorm bewegelijk (lees: zit geen seconde stil). Is dit vergelijkbaar met jouw kindje? Wie weet heb je hier iets aan!

Waarom zelfs een geregisseerde bevalling toch weer anders kan zijn.

Je koopt eens een boek over het fenomeen zwanger zijn. Ook had ik mezelf aangemeld voor zo’n blije doos. En werd daarna dus regelmatig gebeld en proberen ze je een abonnement op zo’n leuk tijdschrift aan te smeren. Ben er ook ingetrapt. Ineens stromen de knuffelbeertjes en info boekjes binnen.

Waar is mijn Spiraal gebleven!

Dus daar zat ik om 8 uur meteen als eerste zodat mijn man nog even thuis bij de kinderen kon blijven. Ik had klachten van mijn spiraaltje die ik nog niet zo lang geleden had laten plaatsen. Ik weet dat er vele meningen hierover zijn en dat sommige mij voor gek verklaren maar buiten mijn bloedingen tussendoor had ik ook last van mijn hormonen.Voor mijn gevoel was ik sneller geïrriteerd, zat ik niet lekker in mijn vel en was ik emotioneler dan ooit.

Werken maar een ziek kind, wat zijn dan je rechten

Daar sta je dan met een ziek kind bij de crèche hopend dat ze niet al te moeilijk doen. Natuurlijk vind elke moeder het verschrikkelijk om een ziek kind weg te moeten brengen en de blikken van de crèche leidsters maken het er niet makkelijker op.

Kolven op je werk, wat neem je mee!

Hier zit ik dan, in het halletje van de nooduitgang. In 1 hand heb ik mijn kolfapparaat tegen mijn borst gedrukt en in de andere hand mijn telefoon waarin ik dit verhaal typ. Bij de Receptie komt er weer een melding binnen dat er een nooddeur open is gegaan maar inmiddels weten ze dat het om het om het kolven gaat en er buiten mijn klappende borsten, er niks noodgevalligs plaatsvind.

Hoe plan je je bevalling

Jawel ik was voor de derde keer zwanger van ons vierde kindje en deze keer wilde ik het helemaal anders doen!